Ognjen DobricFoto: STARSPORT

Od poslednjh pet međusobnih duela sa Olimpijakosom, košarkaši Crvene zvezde dobili su tri, doduše poslednji na domaćem terenu izgubili su u neizvesnoj završnici, prošle sezone, što bi trebalo da im posluži kao nauk pred sutrašnju utakmicu. Ognjen Dobrić bio je protagonista većine međusobnih mečeva sa Atinjanima u poslednjih par sezona. Levoruki bek-šuter veruje da će uz pomoć publike, crveno-beli uspeti da savladaju atinskog velikana.

Dobrić od starta sezone ima problema sa procentima šuta za tri poena; trenutno je na izuzetno loših 22,6 odsto. U vezi sa tim, meč sa Olimpijakosom za njega će predstavljati veliki izazov, s obzirom na to da Atinjani u Evroligi rivalima dopuštaju svega 30 odsto, u proseku, za tri poena, po čemu su jedna od najboljih odbrana u najelitnijem takmičenju.

„Olimpijakos je odlična ekipa, jedna od najboljih u Evroligi. Igra izuzetno dobro, popunjena je na svim pozicijama. Imaju dosta igrača koji su trenutno u dobroj formi, od kojih preti velika opasnost. Ali opet, mi igramo pred domaćom publikolm, nadam se da ćemo to uspeti da iskoristimo i dođemo do pobede“, poručio je Dobrić.

Iskusni košarkaš i potencijalni reprezentativac Srbije, uzda se da će uz pomoć navijača, crveno-beli uspeti u nameri da savladaju Olimpijakos, što se, doduše, nije desilo na poslednjem evroligaškom meču odigranom u hali „Aleksandar Nikolić“ protiv UNIKS-a.

„Sigurno da je mnogo lepše i bolje kada se pobeđuje. Odigrali smo odličnu utakmicu u Sankt Peterburgu, pa potom i pred domaćom publikom protiv Cibone i nadam se da možemo da nastavimo u tom ritmu i protiv OIimpijakosa, iako znamo da nas očekuje još jedan izuzetno kvalitetan protivnik. Opet, sve je do nas, imamo prednost domaćeg terena, našu publiku i moramo to da iskoristimo na najbolji mogući način“, istakao je popularni Šegi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari