Dolaskom Rudigera Mendi se seli na klupu 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Dolazak Antoana Rudigera u Real Madrid je veliko pojačanje za „Galaktikose“, ali će izazvati i izvesne pretumbacije u startnoj postavi evropskog šampiona, a jedan od pogođenih može biti Ferlan Mendi, kome bi mogla biti ugrožena startna pozicija na levoj strani odbrane Madriđana.

Karlo Anćeloti mora da odluči kako da uključi Rudigera u jedanaestoricu Real Madrida.

Lako je ukloniti Alabu ili Militaa iz srca odbrane, da bi Nemac igrao.

Mogućnost koja se čini komplikovanom jer ih je ovaj par centralnih defanzivaca svojim partijama u prethodnoj sezoni naterao sve u klubu da zaborave da su ih u skorašnjem periodu napustili Rafael Varan i Serhio Ramos, koji u prethodnih 365 dana uopte nisu nedostajali Real Madridu.

Tako je najlakše rešenje da popularni „Don Karlo“ Alabu stavi na levu stranu, što mu nije nepoznata strana terena jer je tamo odigrao mnogo utakmica u dresu minhenskog Bajerna, piše Mundo Deportivo.

To bi značilo da bi Mendi otišao na klupu, a s druge strane, Real Madrid ne bi morao da potpisuje bilo koga da zameni Marsela.

Mendi bi mogao da bude taj koga će Anćeloti žrtvovati da bi stavio Ridigera startnu postavu i biće potrebno videti kako će reagovati francuski igrač, za koga se već prošle sezone pričalo da želi da napusti „Galaktikose“ ako mu ne daju bolji ugovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari