Do kraja kvalifikacione trke za odlazak na EURO 2008 ostala su da se odigraju još tri kola, a nakon današnjih mečeva nekoliko reprezentacija bi već moglo polako da počne sa pakovanjem kofera za Švajcarsku i Austriju. Do sada je samo Nemačka „čekirala“ kartu za zemlje čokolade i snega, a istom ishodu danas bi mogle da se obraduju, između ostalih i aktuelni šampion Grčka, Češka, Švedska.

Do kraja kvalifikacione trke za odlazak na EURO 2008 ostala su da se odigraju još tri kola, a nakon današnjih mečeva nekoliko reprezentacija bi već moglo polako da počne sa pakovanjem kofera za Švajcarsku i Austriju. Do sada je samo Nemačka „čekirala“ kartu za zemlje čokolade i snega, a istom ishodu danas bi mogle da se obraduju, između ostalih i aktuelni šampion Grčka, Češka, Švedska…
U grupi B su stvari, čini se, najzamršenije. Škotska, Francuska i Italija podjednako konkurišu za dva mesta koja vode na EP, a danas će na teren lider sa Ostrva i trikolori. Škoti gostuju pretposlednjoj Gruziji, dok će Francuzi oslabljeni dočekati Litvaniju.
Aktuelni evropski vladar Grčka bi pobedom u Turskoj omogućila sebi odbranu krune na šampionatu, a poraz Turaka bi najviše obradovao Norvežane, koji gostuju u Bosni, a još uvek imaju šanse da se domognu drugog mesta u grupi C.
Derbi kola se igra u Nemačkoj, gde na noge najefikasnijoj selekciji kvalifikacija u goste stiže Češka. „Knedličke“ trijumfom nad „pancerima“ obezbeđuju sebi učešće na EP. Problem za Čeha i ekipu je veliki broj povređenih igrača, a pod znakom pitanja je i igranje kapitena Tomaša Rosickog.
Lider E grupe Hrvatska u ovom kolu odmara, ali bi u slučaju remija u Moskvi između Rusije i Engleske i bez igre obezbedila mesto među elitom. Englezi će prvi put igrati na veštačkoj travi, na stadionu u Moskvi ih čeka 74.000 naoštrenih Rusa, selektor Meklaren neće moći da računa na povređenog kapitena Džona Terija i biće zanimljivo videti kako će se „gordi Albion“ suočiti sa izazovima daleke i hladne Rusiije. Šveđani kao lider grupe F ulaze u završnicu kvalifikacija. Pobeda nad Sev. Irskom donosi im mesto u avionu za Švajcarsku i Austriju, kome se nada i Španija koja ima isti broj bodova kao i Šveđani, a danas odmara.
Čelno mesto grupe G drži Rumunija koja gostuje fenjerašu Luksemburgu i ima priliku da praktično obezbedi plasman na EP, u čemu bi im pomogao kiks Bugarske u Albaniji. Drugoplasirana Holandija ugošćava Sloveniju, a „lale“ će takođe pogledati ka Tirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari