Drama u Lisabonu i Kijevu 1Foto: EPA/ HUGO DELGADO

Velika većina mečeva poslednjeg kola prve faze Lige šampiona biće prilika za uživanje u fudbalu, lišenog rezultatskog pritiska, taktičkog nadmudrivanja i tenzija …

… jer su prošlih 90 minuta skoro kompletirali spisak učesnika eliminacionih borbi iz grupa A, C i D, odnosno sastavili listu ekipa iz iste konkurencije, čija će prolećna odiseja na međunarodnoj sceni biti nastavljena u Ligi Evrope.

Zato u grupi B sve vri od dramatike i neizvesnosti. Osim prežaljenog Dinama iz Kijeva, čija dva boda nisu dovoljna ni za šta osim za povratak obavezama u takmičenjima u Ukrajini, svi mogu dalje ili u LE. Zbog toga će večeras u fokusu biti lisabonski duel prvoplasirane Benfike i Napolija, s istim učinkom u prošlim kolima (8), odnosno dvoboj Kijevljana i Bešiktaša (7) u prestonici nekadašnje sovjetske republike. Sve je na talonu, svima iz pomenutog trilinga pobeda je najsigurnija opcija, bez stresnog gledanja u tuđe dvorište, a nijedan od epiloga nije nemoguć. Turski tim to najbolje zna, jer mu je malo ko davao šanse u trci s Portugalcima i Italijanima, a oni su se baš s tri remija i jednom pobedom u sudaru s unapred viđenim osvajačima prve dve pozicije u velikom stilu umešali u borbu za ostanak u LŠ. Ako srpski reprezentativac Duško Tošić i društvo odigraju bez pardona i revanš s Dinamom, tj uspeju da namire dva izgubljena boda iz prvog meča (1:1), onda će u „minut do 12“ završiti u Top 16. Vodeći dvojac je tu da im pokvari računicu, odnosno ostane ušančen na vrhu tabele. I to s podjednakim šansama za to, bez obzira što je Napoli pre dva meseca, na svom terenu bio bolji od Benfike (4:2).

U grupi A se maltene sve zna. Bez obzira na ishode mečeva lidera Paris Sen Žermena (11 bodova) i Ludogoreca (2) i Bazela (2) i Arsenala (11), u borbi za evropsku klupsku titulu i dalje ćemo gledati prvake Francuske i Engleske, dok je samo pitanje da li će Bugari ili Švajcarci u LE. U C grupi nema nepoznanica, jer ništa i niko ne može da ugrozi plasman Barselone (12) i Mančester Sitija (8) u drugu fazu LŠ. Kao što Seltik (2) nikakvom matematikom u večerašnjem meču s „građanima“ nije u stanju da oduzme LE Borusiji iz Menhengladbaha (5), koja će igrati za svoju dušu u srcu Katalonije. Stvari su kristalno jasne i u D grupi. Atletiko (15) i Bajern (9) ukrstiće koplja više za prestiž nego za bodove, pošto ne mogu pasti ispod sadašnjeg položaja, što važi i za dvoboj debitanta Rostova (5) i već otpisanog PSV (1).

Raspored 6. kola

Danas

Grupa A

Bazel – Arsenal 20.45

PSŽ – Ludogorec 20.45

Tabela: PSŽ 11, Arsenal 11, Ludogorec 2, Bazel 2

Grupa B

Dinamo (K) – Bešiktaš 20.45

Benfika – Napoli 20.45

Tabela: Benfika 8, Napoli 8, Bešiktaš 7, Dinamo (K) 2

Grupa C

Barselona – Borusija M. 20.45

Mančester Siti – Seltik

Tabela: Barselona 12, Mančester S. 8, Borusija M. 5, Seltik 2

Grupa D

Bajern – Atletiko 20.45

PSV – Rostov 20.45

Tabela: Atletiko 15, Bajern 9, Rostov 4, PSV 1

Sutra

Grupa E

Bajer – Monako 20.45

Totenhem – CSKA 20.45

Tabela: Monako 11, Bajer 7, Totenhem 4, CSKA 3

Grupa F

Real M – Borusija D.

Legija – Sporting

Tabela: Borusija D. 13, Real M. 11, Sporting 3, Legija 1

Grupa G

Briž – Kopenhagen

Porto – Lester

Tabela: Lester 13, Porto 8, Kopenhagen 6, Briž 0

Grupa H

Lion – Sevilja

Juventus – Dinamo Z.

Tabela: Juventus 11, Sevilja 10, Lion 7, Dinamo Z. 0

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari