Druga mladost Zlatana Ibrahimovića 1

– Paris Sen Žermen je drugu sezonu za redom eliminisao Čelsi iz osmine finala najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, a ulogu junaka revanš susreta ove dve ekipe poneo je vremešni švedski napadač Zlatan Ibrahimović (34).

Bivši špic brojnih evropskih klubova je u sredu veče na „Stamford Bridžu“ režirao novi potop „plavaca“ i omogućio Parižanima plasman u osam najboljih. Prvo je u 16. minutu uposlio veštog Rabioa na drugoj stativi da bi posle stihije Čelsijevih napada iskoristio asistenciju Anhela Di Marije i rutinski savladao nemoćnog Kurtou za konačnih 1:2 i muk u Londonu. Šveđanin je odličnom partijom skrenuo pažnju kritičarima da mu godine ne predstavljaju problem pokazujući da bi ove sezone mogao da učini nešto što mu do sada nije uspevalo, a to je da postane klupski prvak Evrope.

Zao glas bio je gorostasnog napadača da nema sreće u Ligi šampiona. Na početku sezone iz snova za Inter kada je milanski klub osvojio sve što se osvojiti može, uključujući i Ligu šampiona, Zlatan Ibrahimović je otišao u Barselonu gde nije imao najbolji odnos sa Pepom Gvardiolom, tadašnjim trenerom Katalonaca. Na početku sezone 2010/2011. odlazi u Milan na pozajmicu na kraju koje ekipa predvođena Mesijem, Pedrom i Viljom tuče Junajted na Vembliju i penje se na krov Evrope. Usud večitog gubitnika „ušatog trofeja“ postala je tih godina prepoznatljiva karakteristika Ibrahimovića. Deset puta je napadac poreklom sa ovih prostora osvajao trofeje nacionalnog prvenstva, ne postoji ekipa u kojoj je nastupao a da se na kraju sezone nije radovao tituli prvaka. Uprkos tome, jednostavan pogled na Zlatanovu karijeru ukazuje da u vitrini trofejnog asortimana fali najvažniji trofej, pehar Lige šampiona.

U sredu veče je bio najzaslužniji za plasman „svetaca“ u osam najboljih čime je pred sobom ostavio tri koraka do ostvarivanja cilja na koji čeka od 1999. godine kada je debitovao za prvi tim Ajaksa, a o kome sanja od momenta kada se prvi put susreo sa „bubamarom“.

Iskusni napadač posle sjajne partije u meču protiv Čelsija ističe zadovoljstvo posle pobede u Londonu, ali nema nameru da se na tome zaustavi.

– Meč je išao dobro po nas, izborili smo se sa pritiskom. Celokupno gledano bio je to dobar meč. Ali nećemo se zaustaviti ovde, idemo do kraja ma koliko se to nekome ne dopada. Pobedili smo Čelsi dva puta i nastavljamo da vredno radimo u naredna dva meseca – najavio je Ibrahimović da će se bogati Parižani maksimalno pripremiti za osvajanje Starog kontinenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari