Piksi pozvao u reprezentaciju golmana koji nije želeo da brani za Srbiju: Nova šansa za čuvara mreže Rome 1Fudbal: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Fudbalski savez Srbije poslao je u UEFA širi spisak igrača na koje selektor Dragan Stojković računa za Evropsko prvenstvo (14. jun-14. jul) i na njemu je i golman Mile Svilar, saznaje Mozzart Sport.

Stojković i dalje vidi igrača Rome kao člana nacionalnog tima, iako je, navodno, čuvar mreže koji je rođen u Antverpenu želeo da brani za Belgiju.

Piksi pozvao u reprezentaciju golmana koji nije želeo da brani za Srbiju: Nova šansa za čuvara mreže Rome 2
EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Međutim, zbog činjenice da je odigrao jedan meč za Srbiju, na prijateljskoj utakmici protiv Katara, promena reprezentativnog državljanstva nije bila moguća.

– Bili smo obavešteni od direktora Rome da Mile Svilar ne želi da brani za Srbiju, mada ne znam ni kada je to branio… To je njegova odluka, tu nismo ništa izgubili. Nema tu neke velike priče, neće biti pozivan. Koji su njegovi razlozi, u to ne ulazim, pustimo momka da ima svoju karijeru – rekao je ljutito Stojković pred prethodno okupljanje igrača za mečeve sa Kiprom i Rusijom.

U međuvremenu, Svilar je u Romi je pokazao da je jedan od najboljih golmana u Seriji A, pa selektor, očito, želi da mu pruži šansu i na reprezentativnim takmičenjima.

Za sada, prednost imaju Milinković-Savić iz Torina, Petrović iz Čelsija i Rajković iz Majorke, pa će Svilar, ako uopšte prihvati poziv, imati težak put do statusa prvotimca u reprezentaciji Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari