Jedan "problem" manje za selektora Stojkovića: Mile Svilar "odjavio" reprezentaciju Srbije 1EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Daroviti golman Rome odlučio da se više ne odaziva pozivu selektora reprezentacije Srbije.

Stekao se utisak da reprezentacija Srbije nikada nije imala jaču konkurenciju na golu u odnosu na aktuelnu generaciju. Od Vanje Milinkovića Savića, Predraga Rajkovića, Mileta Svilara, pa sve do Đorđa Petrovića selektor Dragan Stojković može da bira između „jedinica“ standardnih na golu klubova iz liga petice.

Ipak, prema saznanjima Informera, selektor Stojković moraće da se suoči sa odlukom Svilara da se više ne odaziva njegovim pozivima.

Dvadeset petogodišnji golman Rome, navodno je saopštio generalnom sekretaru reprezentacije Srbije da više ne želi da nastupa za zemlju iz koje je njegova porodica (Mile je rođen i odrastao u Belgiji).

Odluku je verovatno utemeljio u činjenici da u konkurenciji Milinkovića Savića, Rajkovića i Petrovića neće imati previše šansi da se domogne mesta u startnoj postavi.

Direktor Rome je preko posrednika otkrio Jovanu Šurbatoviću da Svilar ima nameru, ne samo da „odjavi“ Srbiju, već i da promeni reprezentativnu opremu, u skladu sa FIFA pravilima.

S obzirom na to da je u mlađim reprezentativnim kategorijama nastupao za Belgiju, a da Tibo Kurtoa neće nastupiti na narednom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, čak i ako se bude na vreme oporavio od teške povrede kolena, Svilar bi imao šanse da se domogne „jedinice“ na golu zemlje Beneluksa.

Golman Rome je do sada branio za Srbiju samo 45 minuta u prijateljskom meču sa Katarom, tako da ima pravo da promeni reprezentaciju.

On je dobio poziv za martovsko okupljanje koje će uslediti za sedam dana. Preostaje da se vidi da li su saznanja pomenutog medija relevantna, ali po svemu sudeći golmana Rome više nećemo gledati u dresu Srbije.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari