Druga pobeda vaterpolista Srbije na Svetskom prvenstvu u Dohi, posle Japana "pala" i Crna Gora 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Vaterpolisti Srbije zabeležili su drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Dohi.

„Delfini“ su ovoga puta u 2. kolu grupe C bili bolji od Crne Gore rezultatom 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0).

Tako su nakon Japana (17:10), pale i „ajkule“ pred izabranicima selektora Uroša Stevanovića i u petak će se u meču protiv SAD njegovi momci boriti za prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

U tom susretu nema dileme da će biti favoriti i da će želeti da grupnu fazu takmičenja završe sa maksimalnim učinkom i na taj način obezbede vizu za Olimpijske igre u Parizu koje su na programu kasnije ove godine.

Srbija je sjajno otvorila meč protiv Crne Gore, koja je za razliku od meča sa selekcijom SAD izgledala smušeno u oba smera. Viktor Rašović, Strahinja Rašović, Dušan Mandić i Đorđe Vučinić su pogađali iz različitih pozicija i veoma brzo su doneli Srbiji ubedljivu prednost od za 4:0.

Za to vreme Crna Gora nije mogla da pronađe rešenje za fenomenalnog golmana Srbije Radoslava Filipovića i može se reći da su već tada „delfini“ prelomili meč u svoju korist.

Strelac prvog gola za Crnu Goru bio je Đuro Radović, ali mus e na drugoj strani odmah revanširao Strahinja Rašović.

Potom se igralo gol za gol, a Crna Gora je bila najbliža svom protivniku na početku treće četvrtine kada je pogodio Stefan Vidović za 4:6.

Međutim Srbija se golovima Save Ranđelovića i Viktora Rašovića brzo odlepila na 8:4 i više nije bilo nade za Crnu Goru da se može vratiti u utakmicu.

Golman Radoslav Filipović je i dalje bliljirao ispred svog gola, a na drugoj strani su rutinski pogađali Radomir Drašović i Dušan Mandić pa je bilo 10:5 za Srbiju.

U finišu meča vaterpolisti Srbije su samo održavali ubedljivu prednost i na rutinski način priveli utakmicu kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari