Duga trojka stigla prekasno 1Foto: Tweeter

Gubio je Sakramento sve vreme protiv Indijane, a onda je serijom 12:5 u poslednja tri minuta došao u situaciju da napravi potpuni preokret.

Bogdan Bogdanović pogodio je trojku sa preko osam metara na 3,4 sekunde, kojom su Kingsi prišli na poen zaostatka, ali nisu uspeli da nanesu prvi poraz Pejsersima na turneji po Zapadnoj obali (103:106). Bogdanović je meč završio sa 21 poenom, šutirajući 4/6 za dva, odnosno 4/9 za tri poena. Na strani pobednika, najzaslužniji za četvrtu pobedu u nizu, zaključno sa trijumfom na terenu Golden Stejta, bili su Viktor Oladipo sa 24 poena, od kojih je čak 13 ubacio u poslednjoj deonici, kao i Bojan Bogdanović sa 25 poena.

Sakramento će u noći između subote i nedelje dočekati šampione, Golden Stejt Voriorse, koji su opet izgubili kod kuće i to od Milvoki Baksa nastupajući bez povređenih Stefona Karija i Kleja Tompsona – 107:116. Trener „ratnika“ Stiv Ker planirao je da počne sa postepenim uvođenjem oporavljenog Kevina Durenta u takmičarski ritam, dok čeka vesti o „splash“ burazerima, ali je taj plan pošao po lošem – „Kej-Di“ je isključen posle 17 minuta na terenu tokom kojih je ubacio deset poena. Bez trojice najboljih napadača u postavi, Golden Stejt nije uspeo da se odupre Baksima u čijim redovima je po navici briljirao Janis Adetokunbo sa 32 poena šutirajući 14/18 iz igre. Kvin Kuk pogodio je svih pet trojki i još sedam od deset pokušaja za dva, ali njegovo veče karijere od 30 poena nije završeno i pobedom. Lamarkus Oldridž je postigao 25 poena, uz 11 skokova, i vodio San Antonio Sparse do pobede nad Oklahoma Siti Tanderom od 103:99 i povratka na četvrto mesto na Zapadu.

Rezultati

Detroit – Vašington          103:92

Majami – Čikago                103:92

San Antonio – Oklahoma               103:99

Sakramento – Indijana   103:106

Golden Stejt – Milvoki    107:116

Embid na operaciji

Filadelfija će u finišu ligaškog dela morati bez Džoela Embida, koji će uskoro operisati jabučnu kost levog oka, ali bi trebalo da bude spreman za početak plej-ofa. Embid je nezgodnu povredu doživeo u noći između srede i četvrtka nakon sudara sa Markelom Fulcom i Frankom Ntilikinom u meču protiv Njujork Niksa početkom drugog kvartala. Embid je momentalno pao na zemlju i uhvatio se za glavu, posle čega je odmah odveden na specijalistički pregled. Ajzea Tomas, plej Lajkersa, nedavno je bio na operaciji kuka i za njega je ova sezona završena. Omaleni organizator igre ima hroničnih problema za kukom; prilikom trejda iz Bostona u Klivlend na početku tekuće sezone propustio je uvodna četiri meseca oporavljajući se od identične povrede, da bi po povratku na parket bio prosleđen u Lejkerse. Ove sezone odigrao je svega 22 utakmice za Klivlend pre transfera u Lejkerse, a na teren je poslednji put stao 22. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari