Duplo dobro pred Krasnodar 1Foto: STARSPORT

Sve što je zamislio trener Vladan Milojević je i uradio sa Crvenom zvezdom u meču petog kola prvenstva sa Bačkom (3:1).

U isto vreme je odmorio neke od ključnih igrača ove sezone, poput štopera Vujadina Savića, njegovog prinudnog parnjaka Demijena Le Taleka, Filipa Stojkovića na mestu desnog beka, glavnog distributera lopti u završnici Gelora Kange, najboljeg krilnog veziste Slavoljuba Srnića i raspucanog Ričmonda Boaćija, uvećao minutažu rezervistima, testirao klince iz sopstvene „proizvodnje“ kao što su Uroš Račić, Luka Adžić i njegov imenjak Ilić, nastavio seriju pobeda i osamio se na vrhu tabele, kao jedini superligaš s maksimalnim učinkom, posle nedeljnog poraza Vojvodine.

– Pokušali smo da odmorimo neke igrače, ali više sam želeo da pružim priliku i vidim neke druge jer su mi u planovima za nastavak prvenstva. Pokušavam da donosim racionalne odluke. Pružila se prilika da odmorim pojedince, a nemamo mnogo vremena. Mlađima nemam luksuz da dajem mnogo prostora, a jedna utakmica zamenjuje ne znam koliko treninga. Nastaviću taj trend kada god budem imao priliku. Oni moraju da osete publiku i da se nose sa pritiskom. Nije to lako. Puno dobrih igrača je bilo u Zvezdi koji zbog pritiska nisu mogli sve da pokažu – objašnjava liderov strateg izbor startera i zamena u duelu sa unapred prežaljenim gostima iz Bačke Palanke, bez ijednog osvojenog boda za 450 pređenih minuta.

Milojevića raduju prvenci centralnog defanzivca Abrahama Frimponga i mladog kvaritelja protivničke igre Račića, ima razloga da bude zadovoljan i novim golom napadača Aleksandra Pešića, kao i činjenicom da su pogoci padali iz prekida, najviše zahvaljujući raspoloženom veteranu Nenadu Milijašu, ali ima i nešto što mu je smetalo. A, nema veze s ekipom.

– Teren nije dobar za igru, ali i igrače jer je potrebno mnogo više snage. Šta da se radi, to je tako, dok ne bude uskoro zamenjen. Bez obzira na to što su su imali takvu podlogu dali sve od sebe i pružili dobru partiju – kaže ovog leta dovedeni stručnjak, čija velika briga ostaju blede igre Rikardinja.

Osmi trijumf, prva kapitulacija

Trijumf protiv Bačkopalančana bio je osmi vezani meč u kojem crveno-beli nisu ništa ostavili protivniku, računajući i utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope, uz skoro tri data gola po utakmici (21). U isto vreme, mreža prodatog Filipa Manojlovića i njegovog naslednika Milana Borjana zatresla se samo jednom i to baš protiv superligaškog davljenika, kojem je to bila jedina uteha u porazu.

Jovičić ipak mora na operaciju

Branko Jovičić trebalo je da bude operisan još u noći povređivanja stopala u meču sa Čukaričkim, pre desetak dana, a onda je iz Crvene zvezde saopšteno da će umesto pod nož na dužu pauzu i oporavak, ali se ispostavilo da je intervencija nužna, pa je jedan od najzapaženijih novajlija u ovom prelaznom roku otišao u Katar, gde će ga operisati poznati stručnjak Nebojša Popović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari