Dušan Lajović u trećem kolu US Opena 1Foto: EPA-EFE/ GUILLAUME HORCAJUELO

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u treće kolo US Opena pošto je u maratonskom meču savladao Britanca Kamerona Norija sa 3:1 u setovima (6:2, 2:6, 6:4, 6:4).

Ovo je njegov najbolji rezultat na „Flešing Medouzu“, a naredni protivnik će mu biti bolji iz meča Džon Izner – Nikolas Džeri.

Dušan Lajović je sjajno „otvorio“ meč ranim brejkom, ali je Nori odmah i uzvratio „ribrejkom“, da bi u novom gemu srpski teniser ponovo brejknuo protivnika, ali ovoga puta i sačuvao svoj servis, a onda u sedmom gemu prvog seta napravio treći brejk u setu i osvojio ga ubedljivo – 6:2.

Ipak, u drugom setu Britanac uzvraća istim udarcem, pravi rani brejk, ljubomorno ga čuva i osvaja set identičnim rezultatom – 6:2.

Treći set je Lajović počeo nervozno, propuštao je brejk lopte u prvom i trećem gemu, da bi ih tek u petom realizovao, a onda ga i potvrdio odličnim servisima. Tu prednost je sačuvao poveo je u setovima sa 2:1.

U četvrtom setu srpski teniser je igrao strpljivo i kvalitetno i svoju šansu iskoristio onda kada mu se i ukazala, u finišu seta, za novi brejk i veliku pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari