Dva gola Mesija, Barselona u polufinalu Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su večeras na svom terenu pobedili Mančester junajted sa 3:0 u revanš meču četvrtfinala. 

Barselona je u prvom meču, odigranom prošle nedelje na Old Trafordu, slavila sa 1:0.

Dva gola na večerašnjem meču postigao je Lionel Mesi, u 16. i 20. minutu, a u strelce se upisao i Filipe Kutinjo u 61.

Španski tim će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Liverpul – Porto. Klub s Enfilda posle prve utakmice ima prednost od 2:0.

U prvih 20 minuta večerašnjeg meča na Kamp Nou bilo je mnogo uzbuđenja, a sve je počelo posle samo tridesetak sekundi igre kada je Markus Rašford pogodio prečku.

Deset minuta kasnije Fred je u kaznenom prostoru oborio Ivana Rakitića, sudija Feliks Brih je pokazao na belu tačku, ali je tu odluku promenio posle pregledanog snimka.

U 16. minutu na semaforu je pisalo 1:0, a strelac je bio Mesi. Ešli Jang je izgubio loptu, Argentinac se sjajno snašao, prošao pored Freda i pogodio mrežu Junajteda sa 17-18 metara.

Samo četiri minuta kasnije ponovo Mesi u glavnoj ulozi, ali mu je ovog puta pomogao golman gostiju David de Hea. Fudbaler Barselone je šutirao sa 18 metara desnom nogom po sredini, a lopta je prošla „ispod ruke“ španskom golmanu.

Barselona je nakon toga spustila ritam, a već u tim momentima je delovalo da se Junajted pomirio sa porazom i eliminacijom.

Tačku na ovaj dvomeč stavio je u 61. minutu Kutinjo koji je, nakon asistencije Đordija Albe, pogodio mrežu Junajteda sa dvadesetak metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari