Dva poteza karijere 1Foto: EPA/ RAUL CARO

Kako je krenula Interova pozajmica Stevana Jovetića Sevilji mogla bi da bude jedan od najboljih poteza u karijeri sjajnog napadača reprezentacije Crve Gore.

Tvrdoglavo odbijanje pokušaja italijanskog kluba da ga „utopi“ platežno moćnim kupcima iz Kine pokazuje se kao pun pogodak, jer je tehnički savršeno obučen centarfor iz Podgorice, urođenog golgeterskog instinkta, za samo nekoliko dana postao noćna mora Real Madrida. NJegov pogodak u remiju sa „kraljevićima“ nije pomogao fudbalskom ponosu Andaluzije da izbegne eliminaciju iz Kupa kralja, ali je zato potez u 92. minutu derbija poslednjeg kola Primere doneo pobedu prvom pratiocu Kristijana Ronalda i društva u španskom prvenstvu i prekinuo njihov niz od čak 40 mečeva bez poraza u svim takmičenjima.

– Nisam mogao da zamislim lepši početak. Presrećan sam… Nadam se da ću nastaviti da pomažem ekipi da beleži što bolje rezultate u prvenstvu Španije i Ligi šampiona – prezadovoljan je Stevan prvim koracima u jednoj od pet najjačih liga Evrope, pošto je u milanskom klubu poslednjih meseci imao tretman „ružnog pačeta“, pa je pre selidbe na Pirineje skupio svega pet mečeva i to kao rezervista, bez ijednog tačnog „hica u metu“.

Srećom po njega i klub sa „Sančez Pičhuana“, Argentinac Horhe Sampaoli više ceni jedan od najvrednijih bisera Partizanove fudbalske škole u 21. veku od svog kolege Italijana Stefana Piolija sa trenerske klupe Intera.

– Takav igrač nam je trebao. Mnogo nade polažemo u njega. Možda nije bio najbolji u Mančester Sitiju i Interu, ali mi smo svesni njegovog kvaliteta – bez zadrške se šef Seviljinog stručnog štaba poklonio Realovom „dželatu“, čiji je fenomenalan udarac sa 20 metara smanjio prednost Madriđana na jedan bod.

Jovetić nije imao pravi status i dovoljnu minutažu ni u pomenutom klubu sa Ostrva, ali ni sreće s povredama tokom te tri sezone provedene na „Etihadu“, pa se u Italiju vratio prvo kao pozajmljeni, a onda kao otkupljeni igrač Intera. Svoje najzvezdanije trenutke posle odlaska iz Srbije doživeo je u Fiorentini, gde je i pored operacije kolena i dugog oporavka godinama žario i palio u ofanzivi tima iz Firence, zbog čega i danas uživa veliki ugled kod navijača Viole. A, sve je počelo u Humskoj 1, gde je stigao kao osnovac, pošto su skauti Partizana u njegovom jednako dobrom baratanju loptom obema nogama, sjajnom čitanju igre i skoku videli veliki potencijal, koji mu je, zajedno sa ozbiljnošću većom od godina i velikom samodisciplinom, još golobradom stavio na ruku kapitensku traku u trenerskoj eri Miroslava Đukića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari