Dvanaestoro srpskih atletičara ispunilo normu za Evropsko prvenstvo 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Reč je o dvoranskoj smotri „kraljice sportova“.

Tokom kvalifikacija za kontinentalni šampionat u Istanbulu 12 devojaka i momaka ispunilo je normu, a od Srpskog atletskog saveza zavisi ko će od njih učestvovati na takmičenju od 2. do 5. marta.

Potencijalni kandidati su: Milana Tirnanić (60 m, na osnovu „svetskog renkinga“ sa 1138 bodova), Anja Lukić (60 m prepone, na osnovu „svetskog renkinga“ sa 1183 bodova), Angelina Topić (skok uvis, kao osmoplasirana sa ispunjenom normom), Ivana Vuleta (skok udalj, kao prvoplasirana sa ispunjenom normom) i Milica Gardašević (skok udalj, kao trećeplasirana sa ispunjenom normom).

Od muškaraca u iogri su: Boško Kijanović (400 m, kao četrnaestoplasirani sa ispunjenom normom), Elzan Bibić (3000 m, kao četvrtoplasirani sa ispunjenom normom), Luka Trgovčević (60 m prepone, na osnovu „svetskog renkinga“ sa 1142 bodova), Lazar Anić (skok udalj, na osnovu „svetskog renkinga“ sa 1174 bodova), Strahinja Jovančević (skok udalj, na osnovu „svetskog renkinga“ sa 1139 bodova), Armin Sinančević (bacanje kugle, kao devetoplasirani sa ispunjenom normom) i Asmir Kolašinac (bacanje kugle, na osnovu „svetskog renkinga“ sa 1221 bodova).

Najizvesnije je učešće Ivane Vulete, aktuelne svetske dvoranske prvakinje iz Beoograda 2021. godine, koja je prošle sezone uzela i zlatnu medalju na šampionatu Evrope pod otvorenim nebom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari