Dve nove medalje za Srbiju 1Foto:Olimpijski komitet Srbije

U noći za nama Srbija je osvojila još dva odličja na Olimpijskim igrama u Riju. Tijana Bogdanović je osvojila srebrnu medalju u tekvondou, dok je atletičarka Ivana Španović donela bronzanu medalju u skoku u dalj, oborivši državni rekord.

Tekvondistkinja Tijana Bogdanović takmičila se u finalu u kategoriji do 49 kilograma i tako osvojila drugu medalju za Srbiju na ovim igrama. U veoma neizvesnom meču ona je izgubila od dvostruke svetske šampionke Kim Sohui iz Južne Koreje, rezultatom 7:6.

Dve nove medalje za Srbiju 2

Foto: Olimpijski komitet Srbije

U poslednjem napadu posle zadatog udarca, oborila je protivnicu, što je možda bilo dovoljno za pobedu, ali nakon odgledanog ponovnog snimka sudije su zaključile da je vreme isteklo.

Srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović rekla je da je razočarana porazom u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, ali i da je ponosna na osvojenu medalju.

Naša najbolja atletičarka Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju u atletskoj disciplini skoku u dalj. Ona je do trećeg odličja za Srbiju stigla skokom od 7.08 metara u petoj seriji i tako postigla novi nacionalni rekord.

Dve nove medalje za Srbiju 3

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Bronza nije nešto za šta sam se spremala sve ove godine i sva ova takmičenja na kojima sam bila uvek na postolju i najbliža zlatu. Mogla sam mnogo bolje al danas nisam imala sreće, izjavila je atletičarka Ivana Španović.

Srebro u ovoj disciplini osvojila je Amerikanka Britani Riz koja je skočila sedam centimetara više od Ivane, dok je zlatna medalja pripala Tijani Bartoleti koja je skočila 7.17 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari