Džening i dalje pik, mesto i za pleja 1Foto: STARSPORT

Večerašnjim susretom sa Turk Telekomom košarkaši Crvene zvezde startovaće na Glorija kupu u Antaliji, na kojem još učestvuju: Efes, Fenerbahče, Himki, Galatasaraj, Tofaš i Karšijaka.

Biće to prilika da se Saša Obradović zaista uveri u trenutnu snagu svojih izabranika i proceni kojim intenzitetom uprava kluba treba da pojača rad pri dovođenju startnog centra i novajlije u bekovskoj liniji.

Iako ima čak osmoricu igrača „spolja“ trener Obradović očito nije u potpunosti zadovoljan dosadašnjim izborom koji je sam napravio, tako da od menadžmenta zahteva angažovanje još jednog igrača, po mogućstvu dovoljno iskusnog i konstantnog u šutu sa distance.

Iako se činilo da je Zvezda izgubila interesovanje za Meta Dženinga, poslednje informacije navode na zaključak da je iskusni Amerikanac u najužem krugu kandidata, pogotovo jer je slobodan na tržištu, nakon što mu je letos istekao trogodišnji ugovor sa Baskonijom. Džening je izgleda baš po ukusu trenera Obradovića.

Iako nije naročito dobar u odbrani, Amerikanca karakteriše kvalitetan šut sa distance (38,8 odsto za tri u Evroligi), a o tome koliko može i da li je pouzdan, Obradović je imao prilike da se uveri u sezoni 2016/17 kada su sarađivali u Lokomotivi Kuban.

Profesionalni rastanak sa Lendrijem Nnokom, primorao je Zvezdu da razmatra nove opcije na petici.

Devin Vilijams, korpulentni centar sa iskustvom igranja u ABA ligi u dresu Budućnosti, odmah je iskočio u prvi plan, međutim kada se napravi paralela njegovih i centarskih karakteristika Nnoka, jasno je da je Amerikanac daleko bliži profilu petice Ognjena Kuzmića, na kojeg crveno-beli ozbiljno računaju.

Zvezdi je potrebniji brži, okretniji, atletski predisporaniji centar, sposoban da preuzima, i obavlja brojne zadatke u odbrani, u kojoj, prema dosadašnjem iskustvu igrača, trener Obradović ima po četiri-pet smernica za svakog „defanzivca“.

U Zvezdi razmatraju mogućnost, da ukoliko se pojavi adekvatna opcija na tržištu, dovedu i startnog pleja. U tom slučaju, Lengston Hol bio bi rezervna opcija u organizaciji igre, dok bi Kori Volden bio pomeren na dvojku. Aleksa Uskoković, po svemu sudeći i Aleksa Radanov, boriće se za minute u ABA ligi,

Novi ugovori za Dobrića i Davidovca

Ognjen Dobrić (26) i Dejan Davidovac (25) produžili su saradnju sa Crvenom zvezdom na još godinu dana, dakle do kraja takmičarske 2021/22.

Dobrić je u Zvezdi prošle sezone prosečno igrao 16.3 minuta po meču u ABA ligi, beležeći 6.3 poena i 2.2 skoka. Godinu dana mlađi Davidovac u ABA ligi je prošle sezone prosečno beležio 7.6 poena, 2.6 skokova i jednu asistenciju za 16.4 minuta na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari