Ko je Džordan Tompson - protivnik Novaka Đokovića u drugom kolu Vimbldona? 1EPA-EFE/Sander Koning

Rival Novaka Đokovića u drugom kolu Vimbldona će biti Australijanac Džordan Tompson.

Tompson ima 29 godina i trenutno je 70. igrač na planeti, a najbolji plasman u karijeri je imao pre četiri godine kada je bio 43. reket sveta.

Rođen je u Sidneju, a trener mu je Peter Luščak. Igra dvoručni bekhend i ume da bude opasan sa osnovne linije kada mu se šalju kraće lopte.

U karijeri ima dve osvojene titule, ali obe u dubl konkurenciji. Sa Tanasisom Kokinakisom je bio najbolji u Brizbejnu sada već daleke 2017. godine, dok je ove godine podigao pehar u Hjustonu kada je igrao u paru sa Maksom Purselom.

Na ovom Vimbldonu je pobedio Brendona Nakašimu sa 3:2 u setovima nakon tri i po sata velike borbe, a pažnju javnosti je privukao otvorenom podrškom srpskom asom Novakom Đokovićevim na konferenciji za štampu.

„Novak bi trebalo da bude izuzetno poštovan zbog svega što je uradio za naš sport. Odbio je da se vakciniše i to ga je koštalo verovatno još Grend slemova. Mislim da ljudi to ne shvataju, zbog toga možda zaslužuje još više poštovanja“, istakao je Džordan Tompson.

Sa druge strane Novak se tokom konferencije za štampu pozabavio i pitanju teniskog centra koji je nedavno vratio državi.

„Vraćamo gradu centar, ne znamo šta će se sada desiti i šta će grad odlučiti da radi sa klubom. Po mom mišljenju, dao sam prijateljski predlog da to bude nacionalni teniski centar – to već 15-20 godina stoji kao velika želja Teniskog saveza Srbija i svih nas teniskih radnika. Ovaj sport, koji je mnogo dao Srbiji, zaslužuje da ima teniski centar. To je idealno“, rekao je Novak srpskim novinarima na Vimbldonu.

Ipak, to ne znači da je odustao od sličnih zamisli.

„Okrećem se dalje novim projektima i u narednih nekoliko godina će se povodom tog pitanja nešto ostvariti, ali na drugoj lokaciji. Da li će to biti u Srbiji ili ne – videćemo“.

Bilo kako bilo fokus Đokovića je trenutno na terenu gde želi da dođe do 24. osvojenog grend slema pri čemu bi zacementirao svoje mesto na večnoj listi najboljih igrača koji su ikada igrali ovaj sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari