Kecmanović baš razočarao, uzeo svega sedam gemova i oprostio se od Vimbldona 1Miomir Kecmanović. Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Miomir Kecmanović odigrao veoma loš meč na startu Vimbldona. Ubedljivo bolji od njega bio je Dijego Švarcman – 3:0 (6:0, 6:3, 6:4).

Srpski teniser nije uspeo da odbrani bodove koje je prošle sezone zaradio na Vimbldonu kada se plasirao u treće kolo.

Već na startu doživeo je debakl od Dijega Švarcmana. Nekada osmi reket na svetu nalazi se u velikom padu forme. Zbog loših rezultata trenutno je tek 98. na ATP listi. Iako mu trava nije omiljena podloga, bez većih problema deklasirao je Kecmanovića.

Nažalost, gotovo u isto vreme od turnira u Londonu oprostili su se Dušan Lajović i Miomir Kecmanović.

Kecmanović je pružio veoma lošu partiju u kojoj je osvojio svega sedam gemova.

Užasan je imao start. U prvom setu je ostao bez gema u svoju korist. Katastrofalno je servirao, naročito na drugi servis na koji nije uzeo nijedan poen.

Švarcman je gotovo perfektno odigrao na brejk prilikama, od moguće četiri materijalizovao je tri.

Jeste se rođeni Beograđanin razbudio u nastavku, međutim u drugom setu se ključnim ispostavio treći gem koji je izgubio posle velike borbe.

Imao je čak četiri brejk lopte ali nijednu nije iskoristio. Stekao se utisak da bi mogao da napravi prednost usled nešto lošijih servisa prekaljenog Argentinca, međutim svaki put kada bi dolazio u situaciju da napravi brejk Švarcman se izvlačio na volšeban način.

Sve do osmog gema Švarcman nije imao nijednu brejk šansu ali je onda usledila prava drama. Kecmanović je na 0:40 uspeo da spasi tri vezane brejk lopte, nakon toga još dve, posle kojih je imao šansu i da se u potpunosti iščupa ali je na kraju kapitulirao jer je Argentinac materijalizovao šestu priliku.

U presudnom setu Kecmanović je živnuo i pokazao karaker usled velike serije od četiri vezana gema posle kojih je nadoknadio ogroman zaostatak od 0:4.

Taman kada je izgledalo da je momentum na njegovoj strani ponovo je igran dugačak gem tokom kojeg je u šest navrata vraćan đus a pritom je Kecmanović dva puta mogao da povede sa 5:4.

Nažalost, svoju prvu priliku za brejk Švarcman je iskoristio a odmah zatim i završio meč.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari