Lajović poveo ali ga drugi set koštao ispadanja sa Vimbldona 1Foto: Beta / AP / Claude Paris

Imao je Dušan Lajović dobar start na početku uvodnog duela na Vimbldonu ali ga je poraz u taj-brejku drugog seta potpuno izbacio iz ritma. Na kraju je poražen od Jana Čoinskog sa 3:1 (7:5, 6:7, 2:6, 2:6).

Nikada Vimbldon nije bio grend slem na kome se Dušan Lajović osećao komotno. Tokom svoje karijere najdalje je dogurao do drugog kola, a kako je startovao na ovosezonskom turniru delovalo je da će dostići pomenuti rezultat.

Lajović je dobro počeo meč protiv britanskog tenisera. Odmah je napravio brejk, iako je kasnije izgubio servis gem (2:2) automatski je vratio stečenu prednost iz prvog gema.

Britanac nije odustajao, naprotiv. Manirski je izjednačio na 3:3 i sve do jedanestog gema nije bilo prevelikih uzbuđenja. Lajović je tada odigrao veoma kvalitetno i koncentrisano. Na 15:40 nije iskoristio prvu, ali jeste drugu brejk loptu posle koje je kvalitetno servirao za vođstvo u setovima.

U drugom delu meča Lajović je spasao set loptu rivala, izjednačio na 5:5 međutim u taj-brejku nije bio kadar da nadjača protivnika.

Britanac je brzo poveo sa 4:1, a nedugo zatim Lajović je izgubio i drugi pon na svoj servis. Kod 6:2 bilo je evidentno da neće pronaći način kako da se vrati u meč.

Izgubljeni taj-brejk (7:4) dobrano je uticao na srpskog tenisera koji je u nastavku meča potonuo na polju smaopouzdanja.

U trećem setu je u ranoj fazi dva puta doživeo brejk, što mu se dogodilo i u poslednjem setu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari