Džordan uveo Brajanta u Kuću slavnih 1Foto: EPA-EFE/ LARRY W SMITH

Bili su veliki sportski rivali na parketu; brojna su mišljenja da je najveći as Los Anđeles Lejkersa ikada bio možda i jedini legitimni naslednik najboljeg košarkaša svih vremena.

Na njegovoj komemoraciji, nakon prerane smrti i tragedije izazvane padom helikoptera u kojoj je stradalo više ljudi, održao je preemotivan govor, pa je nekako logično i bilo da je na ceremoniji između subote i nedelje upravo Majkl DŽordan uveo Kobija Brajanta u Kuću slavnih.

NJegova supruga Vanesa održala je tom prilikom veoma emotivan govor u kojem je otkrila karakterne crte jednog od najboljih košarkaša svih vremena i petostrukog NBA šampiona.

U pratnji Majkla DŽordana, Vanesa Brajant izašla je pred više hiljada ljudi iz sveta košarke, među kojima je većina u istorijskim almanasima, i u skoro dvanaestominutnom govoru ispričala koliko bi danas Brajant bio zahvalan svima koji su mu savetima ali i kritikama pomogli da postane neponovljivi košarkaš koji je bio i ostaće sinonim uspešnosti Los Anđeles Lejkersa.

– Izbegavala sam da hvalim Kobija u javnosti jer je on uvek dobijao dovoljno pohvala od svojih navijača. Trebalo je da ga neko spušta na zemlju i ja sam bila tu. Verujem da se smeje sada u raju jer ću ga hvaliti u javnosti. Više neće biti takvog kakav je bio Kobi. On je bio poseban, skroman, drugačiji. Veći od života – istakla je Vanesa Brajant.

NJihova emotivna veza počela je još u ranim dvadesetim Kobija Brajanta; zajedno su imali četvoro dece, a Vanesa je na ceremoniji otkrila kome bi se sve Kobi zahvalio prilikom proglašenja za stanovnika Kuće slavnih.
– Znam da bi se zahvalio svima koji su mu pomogli da stigne ovde, uključujući ljude koji su sumnjali u njega i ljude koji su radili protiv njega i rekli mu da ne može da postigne svoje ciljeve. Zahvalio bi se svima što su ga motivisali da bude ovde. Uostalom, dokazao je da nisu u pravu – navela je gospođa Brajant.

Osim Kobija Brajanta, u generaciji 2020 u Kuću slavnih primljeni su: Tim Dankan i Kevin Garnet, treneri Edi Saton i Rudi Tomjanović, posthumno Patrik Bauman, a zatim i zvezde ženske košarke Kim Mulki, Barbara Stivens i Tamika Kečins.
N. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari