Efes produžio saradnju sa startnim centrom 1foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Efes je dogovorio sve detalje u vezi sa produžetkom saradnje sa Brajantom Danstonom, prekaljenim centrom, koji će i osmu uzastopnu sezoni igrati za aktuelnog osvajača Evrolige.

Pisalo se o mogućnosti da Efes tokom leta u potpunosti rekonstruiše centarsku liniju.

Ona će svakako doživeti promene, s obzirom na to da Filip Petrušev neće nastaviti karijeru u Istanbulu, međutim nukleus na petici neće doživeti radikalne korekcije.

Brajant Danston sigurno ostaje kao primarna opcija Ergina Atamana u narednoj sezoni. Tibor Plajs trebalo bi da i dalje čini tandem centara, a njima bi trebalo da bude pridodat i Ante Điđić, doskorašnji košarkaš Makabija.

Ostankom Danstona, pisanja u vezi sa dolaskom Džoša Niba iz Žalgirisa ostaće samo na nivou spekulacija.

Uprkos tome što se nalazi u 36. godini života, Danston i dalje ima izuzetno veliki kredibilitet u Efesu i vrlo je bitan za ambijent u timu.

U klub je stigao leta 2015. iz Olimpijakosa i od tada je osvojio dve Evrolige, tri turska prvenstva, jedan nacionalni kup i tri Superkupa, a bio je i član druge petorke elitnog takmičenja 2017. godine.

Dva puta je proglašen za najboljeg defanzivca Evrolige, kao i najboljeg blokera.

Prošle sezone odigrao je 61 meč za Efes uz prosečno 19,7 minuta na parketu, te 7,4 poena, 3,6 skokova i gotovo jednu blokadu.

Efes je već doveo veliko pojačanje u liku Vila Klajburna, čeka se razrešenje statusa Vasilija Micića, kao i Žižićev potpis. Šejn Larkin je nedavno produžio ugovor na još dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari