Nadal prozvan da glumi žrtvu 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kritika na račun španskog tenisera stigla je od njegovog zemljaka i nekadašnjeg olimpijca.

Što više protiče vreme od poslednjeg Rolan Garosa, na kom je „bik“ sa Majorke osvojio 22. grend slem i još više pobegao svojim večitim rivalima Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu, to se sve češće mogu čuti negativni komentari o težini povrede Rafaela Nadala, načinu lečenja stopala i njegovim čestim najavama završetka karijere zbog hroničnog problema sa nogom.

„Ne slažem se sa Rafaelom Nadalom da toliko govori o svojim povredama. Pogrešno je toliko o tome govoriti u javnosti jer to može da se razume kao da glumi žrtvu. Ako odlučiš da odeš na takmičenje, to znači da si u poziciji to da uradiš“, reagovao je Hose Luis Gonzales, u Španiji poznat kao trostruki učesnik Olimpijskih igara.

„Ako prihvatiš izazov, onda si ga prihvatio, i ne bi trebalo da govoriš o fizičkim problemima. Ima devojčica u ritmičkoj gimnastici koje imaju više fizičkih problema od Nadala, ali ne govore o tome toliko“, dopunio je svoj stav 64-godišnji svetski dvoranski šampion na 1.500 metara, u vreme dok se uspešno bavio atletikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari