Ekipa jača od sebe i drugih 1Foto: STARSPORT

Nije ekipa Partizana dobro izgledala u drugom poluvremenu revanša sa Moldeom, nije ni u prvih 45 minuta beogradskog duela sa norveškim timom, kao ni protiv Malatijaspora u Turskoj…

… ali je uvek nalazila način da iskoči iz kože već viđenog gubitnika, ostane na nogama kada su joj se o glavu obijale sopstvene greške, a očajna finansijska situacija u klubu pretila da drugu sezonu zaredom uzme „danak u krvi“, pa joj pripadaju sve zasluge i počasti što će navijači crno-belih ove jeseni u Humskoj u mečevima Lige Evrope gledati engleskog velikana Mančester junajted, Astanu iz Kazahstana i holandski AZ Alkmar.

– Oni su moji junaci. Svaka im čast na svemu što su prošli, pretrpeli, preživeli… poslednjih pet meseci. Ulazak u Ligu Evrope je velika nagrada, a ovi momci su je zaslužili. Ponosim se njima – u pravu je Savo Milošević, jer samo on i njegovi saradnici znaju kako je šefovati timu koji mora da preti štrajkom da bi dobijao mrvice od ugovorenog novca, nema uvek toplu vodu u svlačionici i podšišanu travu na terenima trening centra, zbog neotesanih pojedinaca među „grobarima“ često igra pred praznim tribinama i trpi nekada prekomerne sudijske greške.

Nisu zanemarljive ni njegove zasluge, mada se tek od proleća uči trenerskom poslu i, koliko mu je dozvoljeno, učestvuje u transfer politici, ali sada više nego ikada treba dati reč kovačima ovog uspeha, vrednog egzistencijalnog opstanka najčešćeg srpskog predstavnika u UEFA takmičenjima u 21. veku, jer bi bez zarade od nove LE i prodaje Strahinje Pavlovića otišao u „crveno“.

– Ja sam zadovoljan grupom. Uvek je bolje kada se dobije jedan tako ozbiljan protivnik, koji je atraktivan i za nas i za gledaoce. Biće fenomenalno iskustvo za sve nas da igramo na „Old Trafordu“, pogotovo za mene povratak tamo. Jako sam srećan zbog toga. Druge dve ekipe? Možemo da se nosimo s njima, uveren sam da imamo kvalitet da se ravnopravno borimo za drugo mesto. Mančester je favorit, a mi ostali imamo podjednake šanse – ovako žreb komentariše iskusni krilni vezista Zoran Tošić, čija je inostrana karijera počela baš u crvenom delu Mančestera, gde danas igra naš reprezentativac Nemanja Matić.

Ni njegov kolega sa sredine terena, zadužen za presecanje rivalskih akcija, Saša Zdjelar nije nezadovoljan spajanjem sa Ostrvljanima, klubom iz eks sovjetske republike predvođene bivšim bekom crno-belih Antoniom Rukavinom, koja je kvalifikacije počela u koloni za Ligu šampiona, i ekipom iz „zemlje lala“, koju je „parni valjak“ srušio u oba susreta grupne faze LE u sezoni 2015/2016.

– Mančester je ekipa koju svi poštuju, jedan je od najvećih klubova na svetu i sigurno je da će biti mnogo lepo izaći na teren sa takvim igračima i odigrati dve utakmice. Biće to svima nama veliko uživanje. Što se tiče AZ Alkmara i Astane to nisu ekipe tako zvučnih imena, ali svake godine igraju Evropu i imaju veliki kvalitet, ali mislim da možemo da se nosimo sa njima – smatra jedan od onih čija je forma ovog leta najstandardnija u timu Partizana, čiji će uspeh u Evropi biti lepši ako bude potvrđen pobedom protiv fenomenalnog superligaškog debitanta TSC-a u jednom od derbija 7. kola prvenstva.

Dajte napadača Miloševiću

Nije nam poznato kakvu napadačku kombinatoriku ima Savo Milošević u glavi za nastavak sezone, ali opšti je utisak da ekipa vapi za klasnim centarforom, koji neće čekati da mu šanse padaju s neba i neće se nerezonski ponašati u njima, već svojim čestim golovima gurati „parni valjak“ u Evropi i kod kuće. Novajlija Umar Sadik i povratnik Ognjen Ožegović, zamalo prodat Rozenborgu, nisu do sada pokazali moć „poenterskog“ ponavljanja, pa bi bila prava stvar kada bi stručni štab dobio ozbiljno pojačanje u špicu. Tada bi više došle do izražaja mogućnosti ofanzivnih vezista Natha, Sume, Tošića i Asana.

Milorad Vučelić: Smeši nam se proleće u LE

– Sve su to respektabilni protivnici, posebno Mančester junajted. Prvi utisak je da ukoliko mi budemo dobro igrali i damo sve od sebe da se Partizanu smeši proleće u Evropi. Sa nekima od ovih timova smo već igrali i imali dobar rezultat, tako da s pravom možemo da se nadamo drugoj fazi – izraziti je optimista predsednik kluba Milorad Vučelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari