Embid nezaustavljiv, pobeda Filadelfije protiv Denvera 1Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW SHUTTERSTOCK OUT

Denver Nagetsi poraženi su u Filadelfiji od Seventisiksersa rezultatom 126:119 iako su vodili na poluvremenu sa 15 poena razlike.

Odlično je Denver započeo utakmicu i brzo dvocifrenom razlikom poveo. Ubacili su Nagetsi 73 poena za poluvreme, a Nikola Jokić je na jednostavan način rešavao rešavao duele protiv Džoela Embida.

Ipak, u drugom poluvremenu se sve promenilo.

Siksersi su treću deonicu „otvorili“ serijom Siksersa i ubrzo su „istopili“ minus gostiju na četiri poena zaostatka – 77:73.

Ipak, oporavio se Denver ponovo pronašavši svoju igru te je do kraja te deonice utakmice opet izgradio 15 poena viška, ali je i dozvolio seriju 12-0 za manje od dva minuta kojom se Filadelfija još jednom vratila.

Jasno je bilo da na krilima podrške svojih navijača Filadelfija ima momentum i u poslednjoj četvrtini u kojoj je kontrolisala rezultat i na kraju je zasluženo slavila.

Nikola Jokić je bio najbolji sa 24 poena, a imao je i devet skokova i osam asistencija, te su mu falila dva skoka i jedna asistencija za novi tripl-dabl u sezoni.

Džamal Marej ej dodao 22 poena, a Majkl Porter Džunior 20.

Džoel Embid je bio dominantan u ovom meču i završio ga je sa 47 poena i 18 skokova, te je bio najzaslužniji za pobedu domaćeg tima.

Uprkos porazu Denver će ostati prvoplasirana ekipa na Zapadu, dok će ovaj trijumf pomoći Seventisiksersima u borbi sa Bostonom za prvo mesto na Istoku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari