Emocije su mu pokretač 1Novak Đoković Foto: EPA-EFE/DARREN ENGLAND

Teniski trener i analitičar Pol Anakon veruje da emocije igraju veliku ulogu u uspesima Novaka Đokovića. On je od 2010. do 2012. bio trener Rodžera Federera, i tvrdi da je „glava“ nešto što pravi razliku između velikih igrača i onih drugih.

„Mislim da veliki igrači pobeđuju i kada igraju prosečno. Kada to igraju i ne pobede, onda je to zbog njihovih emocija. Novak odlično upravlja tim ‘sastojcima“, smatra Anakon.

Srpski teniser ove sezone još uvek ne zna za poraz (18-0), osvojio je ATP kup, Australijan open i Dubai.

„Neki igrači se prepuštaju emocijama i one im često dolaze glave i prave im štetu. Novak majstorski koristi emocije kao pokretač. Nakon poraza jesenas u Dejvis kupu on je uspeo da se vrati osvajanjem ATP kupa, a ja sam se pitao šta će se dogoditi na Australijan openu? Imao je malo ‘štucanja’ u toku finala Melburna, ali šta rade veliki igrači? Oni pronalaze načine da se smire, vrate i urade ono što najbolje znaju. U pozitivnom raspoloženju otišao u Dubai, spasao tri meč lopte u polufinalu protiv Monfisa, koji je igrao spektakularan tenis. Novak je i u finalu bio neverovatan“, rekao je Anakon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari