EP u futsalu: Kazahstan bolji od Srbije u četvrtfinalu 1Foto: FSS

Reprezentacija Srbije nije se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva u futsalu. Od njih je bila bolja reprezentacija Kazahstana u četvrtfinalu, slavivši sa 3:1 u izuzetno zanimljivom meču.

Iako je ekipa Kazahstana važila za apsolutnog favorita pred sam duel nokaut faze, igrači Srbije su se držali do samog kraja utakmice, kada je Kocić pogrešio, a šansu iz kontre iskoristio Daglas, da 40 sekundi pre kraja donese nedostižnih 3:1 za svoju ekipu.

Pre toga su Žamankulov i Tainan zatresli mrežu Aksentijevića, ali je Raičević pet minuta pre kraja vratio Srbiju „u život“, no Kocić i drugovi nisu imali snage za potpuni preokret.

U prvom poluvremenu su naši protivnici više napadali, a na golu je briljirao Aksentijević, dok je u drugom periodu igre bila potpuno obrnuta situacija, a samo je čuvar mreže Kazahstana Igita čuvao prednost svoje ekipe.

Uz to, Kocić ni nije imao sreće, pošto je na minut do kraja pogodio stativu, a pre njega je okvir gola zatresao i Raičević.

Napadali su u finišu iz svih pozicija igrači u crvenim dresovima, ali ostalo je na kraju 3:1.

Svakako, ovaj rezultat nije neuspeh, pogotovo ako se zna da su reprezentativci Srbije iz izuzetno teške grupe sa Italijanima i Slovencima izašli bez poraza, a da danas ni nisu imali sportske sreće u pojedinim momentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari