Eraković u Sankt Peterburgu: Trener Semak mi je rekao da je i on u Zenitu nosio 25 1Foto: FK Zenit

Kad su Zvezdini fudbaleri pre dvadesetak dana savladali Zenit (2:1) u prvoj utakmici na turniru u Sankt Peterburgu, 22-godišnji Strahinja Eraković je zauzeo svoje standardno mesto u odbrani crveno-belih.

Još nije bilo govora o njegovom prelasku u redove petostrukog uzastopnog ruskog prvaka, a onda je „igricu“ pokrenuo moskovski Spartak.

Zvezdi je bratski klub ponudio sedam miliona evra i 10% od sledeće prodaje, a Erakoviću milion i po evra po sezoni. Zenit je poskočio kao oparen. Dao je iste uslove, koristeći tzv. pravo preče kupovine u familijarnim odnosima, budući da je ruski naftni gigant „Gasprom“ generalni sponzor i šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Eraković će ka zenitu karijere ići u Zenitovom dresu. Ugovor je na četiri godine, s mogućnošću da bude produžen za još jednu. Neizvesno je hoće li ostati u Zvezdi neko vreme kao pozajmljeni igrač.

Eraković u Sankt Peterburgu: Trener Semak mi je rekao da je i on u Zenitu nosio 25 2
Foto: FK Zenit

Uzeo je dres s brojem 25, koji je imao i u crveno-belom.

„Trener Sergej Semak mi je sam rekao da je i on u Zenitu igrao pod tim brojem. To je baš simbolično. Nadam se da ću biti podjednako uspešan kao on“, rekao je Eraković u prvom intervjuu za klupski sajt.

Semak (47), nekadašnji ruski reprezentativac, koji vodi „zenitčike“ već pet godina, u tom klubu je i završio karijeru (2010-13), osvajajući titule prvaka 2010. i 2012.

Eraković u Sankt Peterburgu: Trener Semak mi je rekao da je i on u Zenitu nosio 25 3
Foto: Vikimedija

Eraković je deveti srpski igrač u istoriji Zenita. U Sankt Peterburgu je bio i njegov dojučerašnji saigrač levi bek Milan Rodić (2013-2015, s pozajmicom u Volgu iz Nižnjeg Novogoroda 2013/14).

„Razgovarao sam s njim. Sve o čemu mi je govorio o Zenitu bilo je pozitivno: infrastruktura, treneri, grad… Poneo je najlepše uspomene“.

Eraković u Sankt Peterburgu: Trener Semak mi je rekao da je i on u Zenitu nosio 25 4
Foto: EPA/PETER SCHNEIDER

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari