Eron Gordon: Sombor je grad iz bajke 1EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Letnju pauzu između dve košarkaške sezone iskoristio je as Denver Nagetsa Eron Gordon da poseti Sombor i Nikolu Jokića.

Proveo je nekoliko dana u Srbiji i divno se proveo uz najboljeg košarkaša sveta. O tome je, između ostalog, govorio Gordon u razgovoru za ESPN.

“Njegova rutina u Srbiji, njegov stil života su dosta slični njegovom mentalitetu na terenu. Video sam mir u njemu. Taj mir u glavi se prenosi na teren. To je ono što ga čini tako dobrim igračem. Nas dvojica imamo bolju hemiju van parketa, nego na njemu. I to govori nešto“, rekao je Gordon.

Zatim je Amerikanac pričao i o Jokićevom mentalitetu kada je u pitanju trening.

„On je najbolji igrač na svetu, radi kao čudovište. Njegov režim, njegova ishrana i to koliko je fokusiran na detalje kada je u pitanju njegovo telo, to nema niko drugi“, poručio je Gordon i nastavio:

“Tek mu je 28 godina. Kako vreme bude prolazilo biće još pametniji kako bi manipulisao odbrane i napade. Ne vidim da nekoga ko može da ga zaustavi. Još niko nije našao odgovor za njega“.

Nije ostao dužan Srbiji, te je izneo velike pohvale za našu zemlju.

“Hrana je fenomenalna, Sombor je grad iz bajke. Arhitektura je prelepa, izgleda kao da je svaka zgrada jedinstvena. Ljudi su jako gostoljubivi, žive lagano svakodnevnicu“, završio je Gordon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari