Generalni sekretar FSS: Po cenu istupanja sa Evropskog prvenstva zahtevamo od UEFA da najoštrije kazni Hrvatsku i Albaniju 1Foto: Starsport

Rezultatski ishod meča Hrvatske i Albanije (2:2) ne dotiče našu reprezentaciju, ali se u Fudbalskom savezu Srbije bune zbog dešavanja na tribinama.

Izveštač Javnog servisa sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj s tim u vezi je razgovarao u kasne sate, neposredno po završetku poslednje utakmice dana (Švajcarska – Škotska), s generalnim sekretarom FSS Jovanom Šurbatovićem ispred hotela u kojem je naša selekcija odsela u susret svojoj drugoj utakmici, protiv Slovenije u četvrtak u 15 časova na Bajernovom stadionu u Minhenu.

Povod je zajedničko skandiranje hrvatskih i albanskih navijača „Ubij Srbina“ u jednom delu meča, a za to je RTS za dokaz ponudio isečak iz prenosa pre nego što je Šurbatoviću data reč.

„Desio se skandal. FSS će zahtevati od UEFA da preduzme najoštrije sankcije pa i po cenu da ne nastavimo učešće na Evropskom prvenstvu. Siguran sam da će UEFA preduzeti odgovarajuće mere, a zahvaljujemo joj na reakciji da oduzme akreditaciju takozvanom novinaru koji se skandalozno ponašao. Uputićemo još jedno protestno pismo jer ne želimo da se takve stvari dešavaju i da se prvenstvo politizuje. Mi jesmo kažnjeni, ali su to bili izolovani slučajevi. Naša publika se ponašala bolje nego sve ostale. Tražili smo da se krivica individualizuje jer ne želimo da se išta pripisuje navijačima Srbije. Mi smo gospoda. Apelujem da nastavimo tako da se ponašamo“, rekao je Šurbatović.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari