Selektor eliminisanog favorita: Ko je to video Grčku i Srbiju u finalu? Ja nisam! 1EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Dimitris Itudis iznervirano regovao na novinarsku konstataciju da su njegove izabranike i ekipu Svetislava Pešića svi očekivali u borbi za titulu košarkaškog prvaka Evrope.

Posle šokantne četvrtfinalne eliminacije od Nemačke (96:107), novinar B92 podsetio je selektora Grčke da je ceo košarkaški svet bio uveren da će njegova Grčka i Srbija da igraju zadnju utakmicu na Evrobasketu, najviše zbog njihovih NBA superstarova Janisa Adetokumboa i Nikole Jokića.

Međutim, stigla je ljutita eplika proverenog stručnjaka.

„Gde su viđeni? Koji su to svi? Ko je to prognozirao? Ja nisam to prognozorao! Ako ti mene pitaš, znači da sam ja selektor i misliš da ja nešto znam da ti odgovorim. Ja to nisam video!“, glasio je Itudisov monolog na tečnom srpskom.

Usledilo je pitanje o budućnosti dve reprezentacije, čiji su navijači razočarani plasmano svojih ljubimaca, pošto su Grci stigli samo do Top osam, a Srbi ispali već u osmini finala.

„Ne mogu da znam gde je srpska košarka dalje, nsiam u njoj. Ima izvanredne ljude koji mogu da donesu odluke, izvanredne igrače i trenere…. Što se tiče nas, da smo živi i zdravi, da se vratimo i ako možemo da kreiramo nešto dugoročno… „, zaključio je Itudis, koji je inače prihvatio „odgovornost za neuspeh“

 

đtpo se tičen nas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari