Evrokup: Rutinska pobeda Zvezde protiv Breše 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde sigurnom su igrom zabeležili rutinsku pobedu nad Brešom u devetom kolu A Grupe Evrokupa 103:67 i tako obezbedila prolazak u narednu fazu takmičenja.

Zvezda je u prvih 20 minuta odigrala najbolje poluvreme u ovoj sezoni pošto je ubacila čak 65 poena, naspram 22 poena italijanske ekipe.

Srpski šampion krenuo je silovito u ovaj meč i već u šestom minutu imao prvu dvocifrenu prednost (19:6), a do kraja četvrtine samo su povećavali prednost, pre svega sjajnim potezima Džoa Renglenda i pogođenim trojkama Bilija Berona.

Izvrstan doprinos u tim trenucima dao je i starter na večerašnjem duelu Boriša Simanić koji je ubacio pet poena, a u fazi odbrane zabeležio dve blokade.

U tim trenucima razigrao se i drugi centar ekipe Majkl Odžo, koga protivnički igrači nisu mogli da zaustave pod obručima na oba kraja parketa, pa je Zvezda nakon prvog perioda vodila sa ubedljivih 31:14.

U drugoj četvrtini videli smo identičnu situaciju kao i u prvoj četvrtini, na terenu je postojao samo jedan tim, a prednost srpskog šampiona se uvećavala velikom brzom, sve do rekordnih „plus 43“ (65:22), koji su imali izabranici Milana Tomića na poluvremenu.

U trećoj četvrtini strateg „crveno-belih“ je priliku pružio i igračima koji nisu imali veliku minutažu u meču, a kapiten Branko Lazić je izvrsnim šutem za tri poena (4/4) održavao veliku prednost srpskog šampiona.

U poslednjem periodu došlo je do blagog opuštanja u igri prvoplasirane ekipe Jadranske lige, što je i sasvim normalno kada je prednost konstantno veća od 30 poena razlike i kada se prve tri četvrtine odigraju praktično bez ijedne greške, ali tu činjenicu su gosti iskoristili da koliko-toliko ublaže poraz na samom kraju meča.

Ovim trijumfom igrači Crvene Zvezde su obezbedili učešće u TOP 16 fazi Evrokupa, a u poslednjem kolu grupe faze takmičenja odmeriće snage sa Galatasarajem, naredne nedelje u gostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari