Evrokup: Zvezda se kockala, pa pobedila u Monte Karlu 1Foto: Sajt KK Crvena Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Monako u Monte Karlu sa 66:63 u meču drugog kola Grupe A Evrokupa.

Crveno-beli su odlično započeli meč, stekli opipljivu prednost serijom 12:2, a tačku na prvu četvrtinu stavio je Perperoglu perfektnom trojkom (17:6). Nije Monako gubio korak, a naročito je protiv svog bivšeg kluba blistao Elmedin Kikanović, koji je na minut pre poluvremena doneo izjednačenje (24:24). Međutim, Dobrić i Čović ipak su se pobrinuli da Zvezda na poluvreme ode sa kakvom takvom zalihom od pet poena (29:24).

Drugo poluvreme, druga slika u igri crveno-belih. Monako je napravio neverovatnu seriju 18:0 u kojoj su igrači Zvezde delovali samo kao statisti. Crni niz prekinuo je Regland trojkom u 28. minutu, a crveno-beli su treću četvrtinu završili minusom od sedam poena (37:44). Poslednja četvrtina donela je rezultatsku klackalicu, a prava sportska drama usledila je kada je Čović doneo Zvezdi izjednačenje u 35. minutu (53:53).
Prelomni trenutak meča dogodio se na 38 sekundi pre kraja kada je Regland pogodio trojku za novo vođstvo beogradskog tima (64:61), a potom i ubacio dva slobodna bacanja (66:61). Koliko je završnica bila na ivici “živaca” najbolje svedoči činjenica da je trener Zvezde Milan Tomić tajm-aut zatražio na samo 1,1 sekundi do kraja, pri vođstvu 66:63. Na kraju je posle Zvezdinog rezultatskog kockanja ostao na snazi isti ishod, a crveno-beli su spretno i srećno ubeležili drugu pobedu u Evrokupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari