Evroliga: Makabi bolji od oslabljene Zvezde, Kolson i Nibo nerešiva enigma za crveno-bele 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u 29. kolu Evrolige od Makabija rezultatom 80:84 (21:17, 26:14, 14:22, 19:31).

Crveno-beli su tako nastavili sa slabim igrama u Evropi ove sezone, a večeras im nije pomogla ni dvocifrena prednost koju su imali tokom prvog poluvremena ponajviše i zbog katastrofalne poslednje četvrtine koju su izgubili sa 31:19.

Crvena zvezda je sada na skoru 10-19 i nalazi se na 16. mestu na tabeli, gotovo bez ikakvih šansi da se umeša u borbu za plej-in.

Crvena zvezda je bila značajno oslabljena na ovoj utakmici jer trener Janis Sferopulos nije mogao da računa na Miloša Teodosića, Nikolu Topića, Treja Tompkinsa, Branka Lazića i Nemanju Nedoviću, a u finišu utakmice se povredio i plej Jago dos Santos.

Ipak, i pored toga crveno-beli su odigrali sjajno u prvom poluvremenu.

Odbrana je bila granitna, pa su u prvom poluvremenu primili samo 31 poen.

Sa druge strane u napadu je protok lopte bio odličan, a igrači veoma efikasni pa su u treću četvrtinu ušli sa „plus 16“ – 47:31.

Ipak, onda nastaje pravi potom u igri domaćina koji rezultira potpunom katastrofom u poslednjoj deonici.

Džoš Nibo je radio pod košem protivnika šta je hteo, beležio je ofnazivne skokove, zakucavao i poentirao na različite načine.

Zvezda je sa osam poena prednosti ušla u poslednju deonicu – 61:53, ali je u njoj primila čak 31 poen i utakmica je izmakla kontroli.

Jesu trojikama Adam Hanga i Dejan Davidovac pokušali da Zvezdu vrate u „život“ – 72:70, ali je „ponos Izraela“ u penal završnici bio staloženiji i došao do trijumfa koji im može mnogo značiti u plej of trci.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Bonzi Kolson sa 23 poena i Džoš Nibo sa 20, dok je u redovima Zvezde bolji od ostalih bio Jago dos Santos sa 20 poena.

U narednom kolu, Zvezda će dočekati Panatinaikos, dok će Makabi ugostiti Asvel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari