Evroliga: Panatinaikos bolji od Zvezde 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u 27. kolu Evrolige. Od njih je u Atini bio bolji Panatinaikos 91:71.

Početak utakmice je obeležila velika serija domaćih igrača (17:2), a tek od polovine prve četvrtine Zvezda je došla do svoje igre, smanjivši prednost protivnika na jednocifrenu razliku.

Do kraja poluvremena Zvezda je igrala odlično i u jednom trenutku došla na samo „minus 4“ (36:32), ali promašeni ziceri Lesora i Ročestog, te slaba realizacija slobodnih bacanja (12/19), vode Atinjane na poluvreme sa devet poena prednosti (47:38).

U drugi deo meča Zvezda je ušla mlako, „Zeleni“ prave seriju 10:2 i odlaze na preko 20 poena razlike, ali Zvezda se ponovo „budi“ i stiže prednost protivnika, no izabranici Ćavija Paskvala „lome“ utakmicu u svoju korist i beleže još jednu pobedu u Evoligi u ovoj sezoni.

Najbolji u redovima pobedničke ekipe bili su Kris Singlton sa 21 i Nik Kalates sa 17 poena, dok su se u „crveno-belom“ dresu najviše istakli Dejan Davidovac sa 17 i Alen Omić sa 15 poena.

Naredni meč u Evroligi Zvezda igra već za dva dana, i to u Beogradu protiv Fenerbahčea, dok je u nedelju čeka druga utakmica polufinala plej-ofa regionalne lige protiv Mornara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari