Evroliga: Poraz Zvezde od Fenerbahčea 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u dvorani „Aleksandar Nikolić“ od Fenerbahčea 80:63, u 28. kolu Evrolige.

Oba tima definitivno nisu odigrali svoju najbolju utakmicu u poslednje vreme, greške smo večeras i prečesto gledali na obe strane terena, a na kraju je ipak slavio kvalitetniji tim iz Istanbula.

Očito je „crveno-belima“ u glavi meč sa Mornarom koji je na programu u nedelju uveče u okviru polufinala regionalne košarkaške lige, a ukoliko Alimpijevićevi izabranici slave, biće ovo dobra nedelja za njih, uprkos porazima od Panatinaikosa i Fenerbahčea u Evroligi, te i definitivnog gubitka šansi za plasman u plej-of.

Ipak, jedanaest ostvarenih pobeda u Evroligi tima za koji su mnogi ironično na početku sezone govorili da nema šanse da skupi ni pet u najkvalitetnijem klupskom evropskom takmičenju jesu uspeh, a on će još i dodatno biti „začinjen“ eventualnom titulom na Jadranu, čime će Zvezda i definitivno biti deo evropskog „krema“ i naredne sezone.

U tom smislu ni gubitak Kupa neće predstavljati prevelik problem, a onda će se u domaćoj ligi rasterećeno igrati za čast i za prestiž.

Sa druge strane treba istaći da se Zvezda sa limitiranim finansijskim sredstvima hrabro borila na „evropskom tlu“ sa timovima koji za nekoliko puta imaju veći budžet od srpskog šampiona, kao i da je do poslednjeg trenutka bila „u igri“ za osmo mesto koje vodi u nastavak takmičenja.

Uspeh je utoliko veći ako se zna da je sa klupe predvodi debitant u evroligaškim izazovima Dušan Alimpijević, kao i da je pred mladim stručnjakom „odbrana doktorske teze“ na Jadranu u narednom periodu, a ako je uspešno i sa najvišom ocenom prebrodi, od njega se mogu očekivati veći evropski uspesi u narednom periodu, ako naravno ostane na klupi „crveno-belih“.

Neke od pobeda ove sezone, kao na primer ona protiv Reala u sred Madrida, jasno pokazuju da ovaj tim i trener imaju sve potrebno za odlučujuće utakmice u ABA ligi, kao i da su kadri da i u narednim sezonama u Evroligi nanose bolne poraze evropskim velikanima, bilo na starni, bilo kod kuće.

Zato i naredne dve utakmice u Evroligi treba pre svega gledati kao mogućnost za skupljenje dodatnog iskustva, a ipak prave rezultate u tom takmičenju možda očekivati već od naredne sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari