Evropska rukometna federacija isključila Srbiju iz kvalifikacija

Ostavite komentar


  1. Bruka! Cekam dan kada ce braca rusi da nauce ove majmune iz Eu pameti, da im dodju na prag

    1. Plivo u buretu miki, pa ga zovu braća – miki kikiriki. Zašto dozvoljavate rasističke komentare?

  2. Sportski radnici iz svih sportova DIGNITE GLAS ovi autusticni ljudi ne dozvoljavaju nasoj deci da se pokazu svetu Ovo je AV HODZINA srbiija

  3. debilizam, diktatorske vlasti, kaznjavaju neduznu decu da se takmice sa vrsnjacima, zato ce jos vise mladih da ode bez ,,okreni se sine,,….tamo gde gde se svi druze, bez obzira na boju, veru , naciju,…….e bedo od srbije, sa ovakvim nesicama, vulinicima, vucikilicama i drugim otpadnicimicama

    1. Da Vas podsetim, tu „diktatorsku vlast“ je skoro izabrao narod u nekom neverovatnom procentu?! Da li je narod pogrešio? Možda ali, tu grešku niko ne može da ispravi osim, taj isti narod. Deca jesu nedužna ali, nisu oni koji su decu gurnuli u prljave političke manipulacije?! Zna se kako nastupaju države a, zna se i kako nastupa Kosovo i Metohija, kao teritorija koja još nije država uprkos tome što je velika većina srpskih zaljubljenika u rukomet, smatra državom?! Gde se to svi druže bez oibzira na „boju, veru, naciju“???? Očito je da niste još uvek preskočili plot u Vašem selu. Od toga nema ništa, gospodine, živite u teškoj zabludi. Bravo za ovu odluku kojom je sprečeno još jedno samoponižavanje ove države i ovoga naroda.

      1. Mladen,s takvom ponašanjem Srbija štetu pravi sama sebi,znali ste i prije da če se ta utakmica odigrati s reprezentacijom Kosova,pa ste trebali prije ignorirati .Sada kad več moraju igrati vi pravite škandale, i znate ono ,(kao u fudbalu ) dajete gol sami sebi, a to nije dobro dati gol sebi.Ali kod vas se zna ona retorika ,i ako je štetno ,samo da je tako kako mi mislimo.Bilo bi lepo za vas ,da svetite realnost,da Kosovo je Država za sebe ,a ako vi ne prihvatite to je več vaš problem,koja če i dalje vas koštati.

      2. stidim se tog vaseg dela naroda, cuvenih 24% bezmozgasa, vucisisi glasaca, ….jad i beda

      3. Kažeš bravo za odluku AV, dalekovidi Mladene. I tako će malo pomalo da nas izbacuju iz svih sportskih takmičenja, a ti i tebi slični će odluke onih koji su nas razboleli kao državu i društvo (SPS, Radikali, današnji napredni) sa ushićenjem da pozdravljaš sve dok nas ne izopšte iz svih takmičenja. Zašto? Zato što im se može i što ih zabole da li je to pravo ili nije. Da li će Kosovo ubrzo postati priznata država, nažalost hoće, a Rusi će i dalje da trguju našim emocijama za račun svojih interesa.

  4. Možda je neko sad iznenađen, možda i uvređen, ali ovo je bilo apsolutno očekivano. Još jedno junačenje vlasti preko nedužnih i nemoćnih, a na „pravom mestu“ su manji od makovog zrna i učiniće sve, samo da opstanu na vlasti.

  5. Па не играју се деца ластиша испред зграде па им неко као брани да га прескачу. Та деца играју за народ и државу Србију. Ако је већина народа за то да се не игра међународна утакмица са властитом покрајином онда утакмица не треба да се игра. То су бедне фразе да неко брани деци да играју са вршњацима. А ни девојкама са Косова нико не брани да са баве спортом. Њима је место у репрезентацији Србије ако својим спортским квалитетом то заслужују.

    1. Hoce li onda drzava ili ta vasa „vecina naroda“ odredjivati kad ce se i sta jesti. Bas me zanima kako znate protiv cega je „vecina naroda“? Usput, svako ljudsko bice odlucuje hoce li ili nece igrati za neku drzavu.

  6. Sasvim normalna reakcija države Srbije na projektovano poniženje, koje je imala zabrana intoniranja himne. Ponovo je sport upotrebljen u najprljavije političke igre ali, ne od strane Srbije, kako mnogi pokušavaju da predstave ovaj incident. Verovatno se zna kako se predstavlja takozvana država „kosova“, kako kada prisustvuje sastancima u medjunarodnim organizacijama tako i na sportskim takmičenjima. Umesto da se pridržavaju pravila koja su predvidjena za status Kosova i Metohije Evropska rukometna federacija kažnjava Srbiju tako što joj zabranjuje intoniranje himne?! Dok takozvanoj „kosovi“ gledaju da podignu rang i podignu je na nivo države, dotle Srbiju pokušavaju da ponize i spuste u blato. Bravo za odluku o zabrani a onima kojima je važniji rukomet od države, preporuka da posmatraju mečeve u Prištini ili bilo gde. Tamo će ih dočekati kao prave „evropljane“. Umeju oni to. Pokazali su više puta, samo što nekima nikada nije dovoljno da shvate.

    1. Mladene,da Vucic nije potpisao briselski sporazum ovoga ne bi ni bilo.Kosovo nije imalo reprezetativni i klubski sport u medjunarodnim takmicenjima pre briselskog sporazuma.

      1. I da rezolucija UN 1244 ne govori nešto skroz suprotno od Briselskog sporazuma.

  7. Jednom rečju bravo za ovu odluku. Dosta je ponižavanja i samoponižavanja. Ovde je ponovo sport upotrebljen u svrhu prljave politike ali, ne od strane Srbije već od Evropske rukometne federacije. Ne trebamo radi jedne utakmice gaziti znamenja svoje države.

    1. Jovane Mitropolitu,mi smo jedina drzava na svetu koja potpise briselski sporazum gde se umedjuostalom uvodi Kosovo u medjunarodna klupska i reprezentativna takmicenja,a onda sa druge strane zabranjujemo utakmicu ako Kosovo igra sa Srbijom.Pa mi smo drzava za posmatranje.

      1. Briselski sporazum je samo još jedna fingirana radnja, još jedna spremljena prevara, u službi onog UDRUŽENOG ZLOČINAČKOG PROJEKTA za šta se sudilo Srbima u hagu. Taj sporazum služi jedino da se Srbiji vežu još malo ruke, da se još malo zategne uže oko vrata, koje su nam okačili oko vrata. Vama je verovatno važnija utakmica od Zajednice srpskih opština, koja takodje proizilizai iz tog Briselskog sporazuma. Da Vas podsetim, pošto ste „sportista“ verovatno ste zaboravili, Albanci su prihvatili tu obavezu još pre nekih 4-5 godina. Sporazum podrazumeva pridržavanje onoga što je potpisano ali ne samo za srpsku stranu. Kao država treba da opstanemo a pojedinci su za posmatranje.

        1. Pokusavam da razumem. Zajednica srpskih opstina je nesto sto cemo svakako dobiti u skorijem periodu, trenutno se ta vest spinuje samo kako bi javnost u Srbiji prepoznala jos jedan veliki uspeh. Sa druge strane matica je dezintegrisana, polako gubimo normlan odnos sa svetom zbog iracionalnih dnevno politickih odluka ,pa znalo se da smo sa Kosovom u grupi, znalo se da ce se igrati u Srbiji, ako se nismo slagali sa time trebali smo odmah da odustanemo. Kako to deluje na mlade sportiste, zele li oni svoj trud i zalaganje, sate i sate treninga stave na dnevno politicko trziste ? Ako zele ostaju, ako ne zele odlaze isto kao i svi ostali koji ne zele da budu taoci ove politike.

    2. Deset godina od nepravednog bombardovanja, Srbije, i ponovo se pojavljuju svi oni koji su branili Kosovo preko tudjih ledja, sakriveni u ministarskim sklonistima, pricaju o nebeskoj Srbiji a istovremeno skupljaju ovozemaljska blaga. Euforija koja je vodila gladne ljude na mostove (dobrovoljno), u zgradu RTS -a (obavezno nocno dezurstvo) i na terase kako bi gledali ^kako ih razvaljujemo* se ponavlja. Ponovo cemo da uzimamo kredite kako bi kupovali njihovo oruzje da bi im se suprotsavili i da se nadamo da ce nas ovaj put Rusi i Kinezi odbraniti, i posle ponovo uzimanje kredita da bi sve obnovili.
      Za to vreme opet ce neko iznositi drzavne pare na Kipar i ostale poreske rajeve, da bi sutra istim tim novcem kupovao za sebe drzavnu zemlju i zgrade.
      Dezavi

  8. Vučićevo samodestruktivno mahnitanje i iracionalni postupci na štetu države se nastavljaju. Naljuti se pop na selo…

  9. Otkazali su susret jer se vlast bojala poraza. Srbija bi se konačno probudila, zato je lakše žrtvovati djecu.
    Srbija diskvalifikovana u Srbiji zbog Neše poltrona i briselskog sporazuma, ovo je za vjerovali ili ne.

  10. Meni je u celoj ovoj bednoj blamazi najzanimljivije „objasnjenje“ ministra polcije zasto je zabranio utakmucu. Toliko gluposti izreceno u nekoliko recenica belodano pokazuje (pored ministrovog briljantnog sega-mega obrazovanja) da je drzava nemocna da spreci moguce divljanje „navijaca“!? U svakoj drzavi koja samo simulira demokratiju ovo bi bilo dovoljno da takav ministar odmah bude razresen funkcije. Izjava ministra je i uznemirujuca za javnost: Ispada da mu je zao da „bije“ besprizorne agresivne tipove koji ugrozavaju javni red i mir jer i on veruje u ono u cega veruju i ti „navijaci“. Trebalo je onda da im se prikljuci. Usput pogledajte kpomentare na istu vest u Blicu, Kuriru i sl.: Unisona podrska ministru. (Naravoucenije: bice sendvica, samo pisi).

  11. Odlican potez Srbije sprecena je utakmica to ne sme da se desi jer se u danasnjem demokratskom pravu i to moze smatrati nekakvim priznanjem. Nazalost nas narod to ne razume i samo pljuje vlast to je valjda najlakse. Treba sada samo sa cekamo sve smo uradili neravda je velika i sada samo treba cekati i rrzati poziciju da se okolnosti promene za jedno deset petnaest godina. Jebes EU to je svakako propala prica i laz

  12. Naše juniorske rukometašice dočekati ispred gradske skupštine kao zlatne.

  13. DA li smo zaboravili da su rukometašice već igrale protiv Kosova pre tri godine?Da li iko sumnja ko je izveo huligane ?

  14. EU bi trebala postupiti jednako kao i Evropska rukometna federacija i iskljuciti srbiju iz svih daljih pregovora o pridruzivanju. Svima je jasno da srbija ne deli isti sistem vrednosti sa Evropom. Pogledi srbije na demokratiju i ljudska prava su drugacija i slazu se sa Rusijom i uopste, istokom.

  15. 22.11.2017 Женска јуниорска репрезентација Србије добила је ривале у квалификацијама за пласман на Светско првенство. Квалификациони турнири играју се у термину од 23. до 25. марта наредне године. Sta se od onda promenilo sem sto AV zeli da skrene paznju sa neuspesne politike koju vodi ovih dana

    1. A, zašto mislite da je bilo bolje da smo otkazali „ONDA“ nego DANAS?! Možda je neko proračunao da će veći efekat ostaviti ako utakmice sa lažno,m državom otkaže danas?! Da je Srbija odustala „ONDA“ isto biste rekli da je to zbog izbora ili već čega. Ne treba dozvoliti urušavanje države, zarad sporta. Srbija nema krivice u ovom. Znali su svetski moćnici za stanje u odnosima izmedju Srbije i južne srpske pokrajine koja je trenutno okupirana pa su mogli da naprave raspored, koji bi nbio prihvatljiv za našu državu. Ne, oni su, ustvari, želeli da do ovoga dodje.

  16. Kakva krijera lažnogh doktora Neobiše. Jedino će mu ostati upisano da ga je narod prozvao SLINA. Bravo ministre SLINAAAAA

  17. Kazem ja mojoj majci: nemoj mama za Vucica odosmo i zena i deca i ja preko jer nam ovde nema zivota. Moja mama kaze neka svako glasa po savesti. Prosle godine kad smo odlazili, mama kaze nemojte deco a sta cu ja bez vas?
    Sada je dosla kod nas u EU i uredno gledamo Pinkov minut dva, a ona cepti sta nam rade DOSmanlije u Beogradu
    Valjda ce se naci jedan Dusan Kovacevic i za ovu pricu.

  18. Ovim putem zelim da pozovem sve ljude u dijaspori , da se preplate na list Danas.Kupio sam PDF preplatu pre 4 dana i sada pratim vesti, realne vesti iz Srbije>Bio sam preplatnik na “ Vreme“ ali ovo se pokazalo mnmogo bolje
    Ujutro kada se probudim uz kafic , prelistam Danas.Mislim da je to korisno za moju porodicu a takodje za demokratiju i slobodne medije u Srbij.Preplata za jedan mesec je samo 5 evra. Osecaj je fantastican .Hvala redakciji i prodaji Vremena

  19. Jos jedna potvrda vodjenja politike vlasti koja se izgubila u svemiru.Sport ne bi smela da ima veze sa politikom pa svi koji su ucestvovali u donosenju pogresne odluke da se ne igra rukometna utakmica trebaju dobro da razmisle.Pogresna politika Milosevica je unistila zemlju i mojim prijateljima i meni detinjstvo a nadali smo se da ce to proci i da ce biti bolje kad ono ponovo se vracamo u devedesete i nista skoro se nabolje nije promenilo jer je ocigledno da oni koji misle da znaju da se bave pravom politikom nameravaju da nam uniste i nasu mladost.Dementni kao sto je Mrkonjic dobijaju ideju da se osobi koja samo zasluzuje osudu i zaborav podigne spomenik.Pregovaraju sa ratnim zlocincima i participiraju u njihovoj vladi na KiM a mladima koji su najmanje krivi sto su neki proglasili nezavisnost Kosova zabranjuju da se takmice a indirektno samo stete nama mladima iz Srbije.Dosta je “Bla,bla,bla“prica svih kojima je cilj udobna fotelja i funkcija a cilj svih pa i Predsednika Aleksandra Vucica cini mi se je da skrenu paznju nasem narodu sa jadnog porodicnog ekonomskog stanja.Dosta je horskog pevanja mnogih nasih funkcionera sa dirigentom zna se kojim koji ih poducava kako da pevaju pa veoma ruzno zvuce kad nisu naucili solo pevanje.U Srbiji bi svako trebao da se bavi svojim poslom,crkva koja je svuda prisutna samo svojim i svi ostali takodje a sport ostaviti mladima i onima koji brinu o sportu i nema potrebe da se vlast a pogotovo Stefanovic osoba koja nije prava za funkciju ministra policije koju obavlja i koji samo zna da bude poslusan a sebe hvali kao da je sposobniji od Kolumba i kao da je ponovo otkrio Ameriku.Vratite Srbiju nama mladima jer nam pripada jer smo sigurani da cemo je bolje voditi od Vas kojima je samo do funkcija i udobnih fotelja i pustite mlade da se bave onim sto je najlepse na svetu a to je sport.Politika i sport ne idu zajedno.

Ostavite komentar


Sport

Verstapenu pol pozicija u Majamiju 10

Verstapenu pol pozicija u Majamiju

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa pol pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Majamija, pošto je bio najbrži u večerašnjim kvalifikacijama.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.