Evropska stonoteniska unija razočarana povlačenjem Kosova sa EP za mlade 1Foto: Shutterstock/dwphotos

Evropska stonoteniska unija (ETTU) je razočarana zbog toga što je Stonoteniski savez Kosova doneo odluku da povuče svoj tim sa evropskog prvenstva za mlade održanog u Beogradu.

ETTU je naveo da su radili na tome da Kosovo ima jednak tretman kao i ostali učesnici, preneo je KoSSev.

Kosovski olimpijski komitet (KOK), saopštio je danas da se „srpska politika ponovo meša u sport“, navodeći da je stonoteniserima sa Kosova „uskraćeno“ učešće na evropskom prvenstvu u Beogradu.

U nastavku saopštenja KOK je naveo da takmičarima nije uskraćeno da „učestvuju“, već da „ravnopravno učestvuju sa ostalim državama“.

„Zbog toga osudjujemo mešanje srpske politike u sport, što nije prvi slučaj kada su naši sportisti u pitanju“, naveo je KOK.

KOK je naveo i da veruje da će ETTU preduzeti „potrebne mere protiv organizatora“, a potom je stigla i potvrda da je podneta žalba disciplinskoj komisiji ETTU.

ETTU je večeras saopštio da je Stonoteniski savez Kosova doneo sam odluku da povuče tim.

„ETTU je razočarana zbog toga što je Stonoteniski savez Kosova doneo odluku da povuče svoj tim sa evropskog prvenstva za mlade. ETTU je posvećen jednakom tretmanu svih nacija i osiguravanju da svi sportisti budu slobodni da se takmiče bez diskriminacije“, dodaje ETTU u odgovru KoSSev-u.

Evropsko prvenstvo za mlade u stonom tenisu održano je u Štark areni u Beogradu od 6. do 15. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.