F1: Hamilton prvi u Kanadi posle kazne za Sebastijana Fetela 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Luis Hamilton je trijumfovao za VN Kanade, nakon što je prvoplasirani Sebastijan Fetel dobio je kaznu od pet sekundi od direkcije trke, zbog nebezbednog vraćanja na stazu, nakon što je u 48. krugu u jednog krivini izlateo i sa zelene površine se vratio na stazu u trenutku kada mu se približavao Luis Hamilton i koji je možda i bio u prilici da ga pretekne u pomenutoj situaciji.

Ipak, na kraju trke ostaje utisak da je direkcija trke možda bila i preoštra prema nemačkom automobilisti budući da četvorostruki svetski šampion praktično nije imao gde da ode u pomenutoj situaciji i da je samo želeo da što pre sa sva četiri točka napusti travu i vrati se na stazu.

Na kraju je as Ferarija prošao kroz „karirane“ zastave sa sekund i po prednosti u odnosu na Hamiltona, ali se zbog kazne i nije popeo na najviše pobedničko postolje.

Treći je kroz cilj prošao još jedan predstavnik Ferarija, Šarl Lekler, a četvrti je bio Valteri Botas u bolidu Mercedesa.

Na kraju trke Fetel se nije mirio sa odlukom direkcije trke, pa je odbio da ode na obavezno merenje telesne težine, a i nije želeo da parkira bolid na predviđeno mesto za drugoplasiranog vozača, da bi na kraju ipak izašao na podijum gde je dobio ovacije mnogobrojne publike publike na stazi „Žil Vilnev“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari