F1: Prva pobeda Leklera u karijeri 1Foto: EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ

Vozač Ferarija Šarl Lekler zabeležio je prvu pobedu u karijeri na stazi „Spa Frakoršam“, za VN Belgije.

Do trijumfa je došao ispred tandema vozača Mercedesa Luis Hamilton – Valteri Botas, dok je četvrti bio još jedan pilot Ferarija, Sebastijan Fetel.

Ipak, cela trka je protekla u znaku vozača Formule 2 Antoana Ibera koji je na jučerašnjoj trci voženoj na istovetnoj stazi podlegao povredama nakon teškog sudara koji je imao sa Huanom Manuelom Koreom.

U devetnaestom krugu publika na tribinama se velikim aplauzom oprostila od mladog vozača, koji je na tragičan način izgubio život u 23. godini.

Lekelr je poveo od starta trke, a ekipa Fearrija je drugopalsiranog u trci, Sebastijana Fetela, nešto ranije pozvala u boks i tako mu u izvesnom smislu kompromitovala trku, buudći da je nakon odlazaka u bok vozača Mercedesa on služio za to da napravi odstupnicu svom mlađem kolegi.

Četvorustruki svetski šampion je na starijim pneumaticima dosta dugo odolevao Luisu Hamiltonu, a kada ga je aktuelni svetski šampion obišao, Fetel je otišao po drugi put u boks.

Do kraja trke Fetel više nije bio u borbi za podijum, a u poslednjih pet krugova se otvorila velika bitka između Leklera i Hamiltona za pobedu.

Britanac je iz kruga u krug smanjivao razliku, ali na kraju nije imao dovoljno prostora i da pokuša da obiđe talentovanog Monačanina, pa je tako mladi Šarl Lekler „upisao“ svoju prvu pobedu u „najbržem cirkusu na svetu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari