Falko i Ivanić dovoljni za pobedu 1Filipe Falko Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Metalac 3:1 (1:1) u poslednjoj utakmici 12. kola Superlige Srbije, zadržali korak sa vodećim Partizanom, ali krajnji rezultat dovodi u zabludu da je to bila rutinska i laka pobeda.

Namučili su se crveno-beli itekako.

Igrali su gosti iz Gornjeg Milanovca veoma hrabro, izašli su na crtu favorizovanim domaćinima tražeći svoju šansu u velikom psihofizičkom pražnjenju crveno-belih na utakmici protiv Ludogoreca, ali nisu izdržali.

Počelo je idealno za crveno-bele kad je Falko već u 10. minutu doveo ekipu u vođstvo i izgledalo je da će do kraja da zavlada rutina, uz još gol ili dva bez neizvesnosti.

Odigrao je Italijan verovatno najbolju utakmicu u dresu Zvezde, imao presudnu ulogu i u akciji koja je završena golom Ivanića za 2:1 u 63. minutu koji je odlučio pobednika jer je Kanga u nadoknadi iz penala samo to overio. Ali dosta toga se izdešavalo i između ta dva gola.

Gosti koje sa klupe predvodi Žarko Lazetić bili su od početka potpuno „atipični“ protivnik na Marakani.

Možda i zbog rano primljenog gola nijednog trenutka nisu imali nameru da „parkiraju autobus“, niti da spuste gard i predaju se. Izgledalo je u nekoliko navrata i da su blizu velikog iznenađenja, ali svoje šanse nisu iskoristili.

Šokirali su domaćina golom Filipa Stuparevića u samom finišu prvog poluvremena, odmah po početku drugog isti igrač nije dobio duel jedan na jedan sa golmanom crveno-belih Zoranom Popovićem i propustio priliku da potpuno šokira favorita.

A VAR je i pre njihovog prvog gola presudio da igranje rukom Zvezdinog štopera Erakovića nije penal jer je lopta prethodno udarila u ruku i jednog fudbalera Metalca.

I tu bi se negde i slomila ambicija gostiju, posle gola Ivanića očigledno nisu imali ni energije, ni kvaliteta da ponovo poravnaju rezultat, a i Zvezda je iskusno spustila ritam utakmice ne ulazeći više u bilo kakav rizik.

Inače, trener crveno-belih izveo je do sada „neviđen“ sastav. Štopera je uz Erakovića igrao Gobeljić, a centralni pozadi opet je bio Sanogo, ovog puta sa neuobičajeno mnogo grešaka.

Videlo se da je Gobeljić na ničijoj zemlji, posebno u prvom delu, ali eksperiment ovog puta nije kažnjen.

Malo je toga funkcionisalo u igri crveno-belih, dovoljno je bilo da eto iskoči Falko, da mu parira Ivanić čiji je jedan šut zaustavila prečka, i da realizacija bude na najvišem procentu, iako, po ko zna koji put golove za Zvezdu nisu dali napadači.

Trener crveno-belih Dejan Stanković rekao je posle utakmice da je pobeda bila cilj koji je ispunjen.

„Danas su svi pokazali karakter, presrećan sam zbog toga, ne zanima me da li će biti kritika na igru ili ne, momci su pokazali karakter, nama su bila važna samo tri boda i ništa više. Idemo na zasluženi odmor. Imamo pet igrača koji su bili zaraženi koronom, tu su i povrede Dionija i Pavkova, sigurno će se neko i večeras požaliti, jer Pavkov nema 90 minuta u nogama, kao ni Gajić, takođe i Rodić, to su momci koji jednostavno nisu fizički mogli da budu na terenu do samog kraja utakmice“, izjavio je posle meča Stanković.

Mijailović: Prihvatamo svaku kritiku

Kao što su i najavili, navijači Crvene zvezde sa severne tribine iskazali su protest protiv pojedinaca iz uprave kluba tako što su prvih 20 minuta meča protiv Metalca proveli ispred stadiona „Rajko Mitić.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović, oglasio se posle toga.

„Crvena zvezda je klub naroda koji funkcioniše na demokratski i transparentan način uvažavajući različita mišljenja svih relevatntnih struktura koje su povezane sa klubom. Prihvatamo svaku kritiku i smatramo da je ona uvek dobrodošla u cilju još bolje i uspešnije Crvene zvezde. Tako ćemo saslušati, razmotriti i uvažiti i ovaj stav naše navijačke grupe sa željom da Crvena zvezda bude ujedinjena na putu novih velikih uspeha koji su pred nama“, rekao je Mijailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari