Favoriti bez iznenađenja u Kupu Radivoja Koraća 1Foto: Starsport

Nakon što su u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća do pobeda stigli FMP i Crvena zvezda, prvi ubedljivo, drugi uz dosta muke, u polufinale domaćeg takmičenja plasirala su i druga dva favorita – Mega i Partizan.

 „Ružičasti“ su juče vodili ujednačenu borbu sa rivalom samo tokom prve četvrtine da bi u nastavku meča stekli dvocifrenu prednost koju su do kraja održavali, dok je crno-belima trebalo malo više vremena da slome otpor protivnika.

Tokom prvog dela susreta između Partizana i Zlatiborca iz Čajetini na semaforu se mogla videti rezultatska klackalica. Zlatiborci su se posebno istakli u šutu za tri poena, što im je pomoglo da odgovore na svaku seriju ekipe Nenada Čanka, tako da je Partizan na poluvreme otišao sa prednošću od samo dva poena (32:30). Crno-beli su rešili meč u trećoj četvrtini, koju su dobili sa 21:8, zahvaljujući poenima Veličkovića i Kvarne Vona, koji je sa klupe pokrenuo ekipu, zabeleživši na kraju deset poena uz četiri asistencije ali i tri izgubljene lopte (zajedno obe ekipe imale su 39 prodatih lopti).

Analizirajući utakmicu, trener Nenad Čanak rekao je da nije zadovoljan kako je njegov tim odigrao prvu deonicu.

-Nisam najzadovoljniji, jedina dobra stvar je plasman u polufinale i neka raspoređena minutaža što je i bio plan. Prvo poluvreme je bilo izuzetno sporo, uveli su nas u svoj ritam. Vodili smo se time da ih ne potcenimo, i u drugom poluvremenu smo povećali intenzitet u odbrani, istrčali kontre što je nedostajalo u prvom poluvremenu – istakao je Čanak, dodajući “igrali smo bez pritiska na loptu, i nedopustivo je da igramo bez poena u kontranapadu”.

Partizan su do polufinala Kupa Radivoja Koraća, u kome će igrati protiv Mege, vodili Đorđe Gagić, Mihailo Andrić i Kvarne Von sa po deset poena, dok je Novica Veličković zabeležio koš manje uz četiri skoka. U poraženom sastavu najbolji je bio Nemanja Grudžić sa 14 peona i pet skokova.

Za razliku od trenera Partizana, trener Mege Dejan Milojević bio je zadovoljan igrom svoje ekipe u polufinalu.

– Dobro sam spremio ovu utakmicu protiv Dinamika, jer su nas prošle sezone pobedili u našoj ligi i pokazali da dobro rade. Od prvog minuta smo bili agresivni, imali smo više skokova, poslužio nas je i šut. Rutinski smo dobili utakmicu, biće ih još i biće teže – rekao je Milojević, u čijem timu je najbolji bio Goga Bitadze, koji je uz 17 poena imao i 11 skokova, dok se u ekipi Miroslava Nikolića istakao Aleksandar Todorović sa 20 koševa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari