Federer kao mladić 1Foto: Wikipedia

Kompletiran je spisak četvrtfinalista turnira u Indijan Velsu, a među parovima Rodžer Federer (Švajcarska) – Hjeon Čung (Južna Koreja), Borna Ćorić (Hrvatska) – Kevin Anderson (Južnoafrička Republika), Sem Kveri (SAD) – Miloš Raonić (Kanada) i Huan Martin del Potro (Argentina) – Filip Kolšrajber (Nemačka) treba tražiti osvajača prestižnog takmičenja u američkoj pustinji.

Jedan od ove osmorice „reketaša“ je apsolutni favorit, neki će reći čak i već viđeni osvajač titule, jer Federer od početka godine igra vrhunski tenis, što je u jednom trenutku – zbog godina (37), duge pauze zbog povrede i talasa „mladih lavova“ – otpisanom rekorderu u broju odnetih šampionskih čekova sa gren slem turnira (20) nedavno donelo povratak na vrh ATP rang liste.

Ako u noći između četvrtka i petka, po srednjeevropskom vremenu, pokaže ove sezone sve boljem Čungu ko je stariji i bolji, legendarni Fedeks će ponoviti najbolji startni učinak u jednoj takmičarskoj godini iz daleke 2006. Tada je uspeo, a sada ima mogućnost, da veže 16 pobeda. I sačuvati lidersku štafetu u poretku tenisera, ispred Špaca Rafaela Nadala, kojeg je povreda sprečila da se pojavi u Kaliforniji. Koliko su šanse na Rodžerovoj strani ilustruje i podatak da je na poslednjoj stanici na putu do novog duela sa rivalom iz 1/2 finala poslednjeg Australijan opena (Južnokorejac ga predao zbog bolnih nožnih žuljeva) u pobedi nad Francuzem Žeremijem Šardijem, sa 7:5, 6:4, imao fantastičnih 100 odsto poena na prvi servis (25/25), odnosno nije dozvolio rivalu nijednu brejk šansu, a oba seta osvajao sa (po) jednim brejkom.

Druga dva duela poslednjeg dana osmine finala nisu imala tako miran tok i izvestan ishod. Del Potro je tek posle preokreta savladao zemljaka Leonarda Majera sa – 2:1 (3:6, 7:6 (2), 6:3), a Anderson je po istoj matrici slavio protiv Španca Pabla Karenjo-Buste – 2:1 (4:6, 6:3, 7:6). Suprotno njima, Kveri je lako prošao Španca Felisijana Lopesa – 2:0 (6:3, 6:4), dok se Raonić nije ni oznojio u duelu sa Markosom Bagdatisom, jer se Kipranin zbog povrede predao bez borbe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari