Fener, pa Barsa u Areni 1Foto: STARSPORT/ Peđa Milosavljević

U najjačoj mogućoj konkurenciji od 18 najboljih timova na Starom kontinentu, igrano po dvokružnom sistemu, košarkaše Crvene zvezde raspored mečeva u Evroligi za kalendarsku 2019/20. može interesovati samo sa aspekta samopouzdanja koje može biti „nagriženo“ u većoj meri nakon podatka da će u Beogradskoj areni prvo gostovati slavni Fenerbahče.

Odmah potom silno pojačana Barselona sa Svetislavom Pešićem na klupi i Nikolom Mirotićem na terenu (najplaćeniji evropski igrač u ovom trenutku). Zvezda prvi meč igra već 4. oktobra na gostovanju Panatinaikosu dok je premijerni susret pred domaćom publikom šest dana kasnije (10. oktobra) protiv turskog vicešampiona Fenerbahčea, koji predvodi Željko Obradović. Inače, Fajnal-for 2020. biće organizovan u nemačkom Kelnu.

Od ranije je poznato da će Crvena zvezda biti domaćin u Areni, s kojom je potpisala sporazum, a do kraja oktobra u Beogradu će gostovati i neverovatno pojačana Barselona (25. 10), odnosno Himki (31. 10), što je prvi od tri uzastopna meča pred crveno-belim navijačima: već 7. novembra sledi Real Madrid, pa nedelju dana kasnije ASVEL.

U prvom krugu takmičenja Zvezda dupli program ima u oktobru (Efes u gostima, Himki kod kuće), a potom u decembru (CSKA u gostima i Olimpijakos kod kuće). Kada je u pitanju 2020. godina, već u januaru Zvezda ima dupli program, kod kuće protiv Žalgirisa i Albe, potom u februaru prvo igraju protiv Panatinaikosa pred svojim navijačima, pa gostuju Himkiju, dok su još dve takve nedelje najavljene za mart. Početkom meseca Zvezda u dva dana gostuje Feneru i dočekuje Makabi, dok krajem prvo ide „na noge“ Olimpijakosu, pa gosti Zenit.

Sjajna vest: Kuzmić komunicira

Delegacija KK Crvena zvezda mts obišla je u petak, uz dozvolu lekara, povređenog košarkaša Ognjena Kuzmića koji se nalazi na odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra u Beogradu.

“ Lekari Urgentnog centra izrazili su zadovoljstvo Ognjenovim trenutnim stanjem i postepenim ali sigurnim oporavkom nakon operacije od teških povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći. Ognjen Kuzmić je u svesnom stanju, pokreće sve ekstremitete, diše svojim plućima i postepeno, koliko je to trenutno u mogućnosti, komunicira sa lekarskim timom koji o njemu brine 24 časa dnevno“, navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari