Fener traži iskupljenje 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Seriji loših rezultata, ali igara košarkaša Fenerbahčea kao da nema kraja.

U Barseloni su u sredu uveče ubedljivo izgubili, doživeli čak sedmi poraz igrom kojom ne bi zadovoljili ni nekog nezahtevnog trenera, a kamoli formata Željka Obradovića. Fenerbahče će večeras pokušati barem malo da se iskupi na terenu Asvela i po mogućstvu dođe do prve ovosezonske evroligaške pobede u gostima. Istovremeno, derbi 10. kola odigraće se u Madridu gde će Real ugostiti CSKA.

Igra Fenerbahčea je ponekad toliko loša da to deluje zapanjujuće. Bez skoro ikakve energije u odbrani, toliko iskusni i prekaljeni igrači inferiorni su u napadu i vrlo bezidejni. Do takmičarske 2019/20, u poslednje tri-četiri sezone, Fener je važio za ekipu sa odličnim protokom lopte, sjajnim procentima šuta za tri i prosečnih 20 timskih asistencija.

U Barseloni, recimo, ni u jednom parametru nisu bili iznad neke 16. pozicije, koju trenutno zauzimaju na tabeli. Kako objasniti odnos 2/10 u slobodnim bacanjima, 5/21 za tri i svega 14 timskih asistencija. Asvel je klasična domaćinska ekipa; tačno je da su u poslednjem kolu doživeli prvi poraz kod kuće (Efes), čemu je kumovao naporan raspored u koji je uvršćeno gostovanje u San Antoniju, gde je vlasnik kluba Toni Parker prisustvovao podizanju njegovog dresa o svodove hale.

CSKA je odigrao krajnje loše samu završnicu meča u Baskoniji; u 9. kolu je doživeo treći evroligaški poraz i na mini-turneji po Španiji večeras će biti gost Reala. Madriđani baš protiv Moskovljana imaju najlošiji međusobni skor kada su u pitanju standardni evroligaški timovi.

„Kraljevski klub“ je izgubio čak 18 utakmica od ukupno 25 odigranih u ligaškom delu. Timovi su se sastajali na poslednja tri Fajnal-fora i zvanično, to će biti duel poslednjih osvajača Evrolige: Real je to učinio 2018. a CSKA ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari