Dejan Bodirogafoto STARSPORT

Fraza do fraze; u datom tonu protiču razgovori između čelnika FIBA i Evrolige. U sličnom stilu, dve strane razgovarale su i na poslednjem sastanku.

Ništa konkretno danas nije donešeno niti dogovoreno na sastanku predstavnika FIBA i Evrolige.

Kako Basket njuz piše, jasnih pomaka u težnji usklađivanja kalendara takmičenja dve organizacije nije bilo, a jedino bitno jeste to da će se dve strane ponovo sastati, nadajući se da će tom prilikom napraviti određene pomake, a sve u cilju da se igrači rasterete, a reprezentacije tokom kvalifikacija za velika takmičenja nastupaju u što kvalitetnijim sastavima.

– Na sastanku se razgovaralo o širokom spektru tema, diskutovali smo o stvarima koje su od zajedničkog interesa, kako bismo našli prostor za saradnju. Još je rano da se govori o pojedinostima, ali ton razgovora bio je konstruktivan, pa će se pregovori nastaviti – rečeno je novinarima Basket njuza, posle održanog sastanka.

Predstavnici Barselone, Makabija, Bajern i Asvela bili su prisutni na sastanku kojem su takođe prisustvovali Dejan Bodiroga i Maršal Glikman ispred Evrolige, odnosno Andreas Zaglis ispred Fibe.

Prilikom donošenja odluka, stavovi svih 13 klubova vlasnika Evrolige imaće težinu i biće važni za postizanje rešenja.

Očekuje se da će se dve strane ponovo sastati u skorije vreme.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari