Fila pobedom produžila seriju 1Foto: EPA-EFE/DAVID MAXWELL SHUTTERSTOCK OUT

Treći put uzastopno Klivlend je bio prejak za Toronto; desetom vezanom međusobnom pobedom u plej-ofu, Kavsi su sa 4:0 počistili Reptorse plasiravši se u četvrto uzastopno finale Istočne konferencije – 128:93.

Uprkos najboljem skoru na Istoku u regularnom delu, rekordan broj pobeda u istoriji franšize (59), Toronto je kapitulirao pred Lebronom Džejmsom, koji je u serijalu sa Reptorsima bio na proseku od 33 poena, 11 asistencija i osam skokova.

Trener Dvejn Kejsi ostavljen je na vetrometini u četvrtom meču; dvojica Ol-star igrača: Kajl Lauri i Demar Derouzn zbirno su ubacili svega 18 poena, 11 manje nego što je sam postigao Lebron Džejms, presedevši na klupi veći deo poslednje četvrtine. Lauri je šutirao 2/7 iz igre i za 30 minuta postigao pet poena, uz četiri skoka i deset asistencija, a Derouzn je ubacio pet od 11 pokušaja za 13 poena, pet skokova i asistenciju. Toronto je s njima na parketu napravio minus od 23 poena, u utakmici koja je potvrdila da je Džejmsov verni asistent, Kevin Lav, pronašao šut bez kog su Kavsi teškom mukom eliminisali Indijana Pejserse u sedam mečeva prve runde. Lav je pogodio osam od 13 šuteva iz igre za 23 poena i šest skokova.

Kavalirsi su zaslužili i dobili dodatno vreme za odmor pred start finala Istoka, koje neće početi u rekordno kratkom roku zahvaljujući igri hrvatskog košarkaša Darija Šarića, ali i Ti-Džeja Mekonela. Šarić je sedam od 25 poena ubacio u četvrtoj četvrtini, uz samo jedan promašaj, Mekonel je pogodio sva tri šuta za šest poena u poslednjoj deonici nakon čega je meč završio sa 19 poena (9/12), sedam skokova i pet asistencija, dok je Simons loše šutersko veče (6/15) nadoknadio sigurnim izvođenjem penala u finišu za 19 poena, 13 skokova i pet asistencija. Fila je odigrala muški i spustila tim Breda Stivensa na najmanji broj poena ove godine u plej-ofu posle 86 ubačenih u porazu od Milvoki Baksa u šestom meču prve runde. Ruki Džejson Tejtum bio je najefikasniji kod gostiju sa 20, Markus Moris pratio ga je sa 17, a ostali verovatno odlučili da čuvaju energiju za noć između srede i četvrtka kada će Seltiksi imati drugu „meč loptu“, prvu pred svojom publikom.

Polufinale plej-ofa

Istok

Klivlend – Toronto            128:93 (4:0)

Filadelfija – Boston           103:92 (1:3)

 

Zapad

Hjuston – Juta    noćas    (3:1)

Golden Stejt – Nju Orleans           noćas    (3:1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari