Filip Socek novi trener košarkaša kragujevačkog „Radničkog” 1Foto: SPD Radnički Kragujevac

Nakon ostavke prvog trenera Ivice Vukotića, uprava Košarkaškog kluba „Radnički” iz Kragujevca, je reagovala i na to mesto postavila bivšeg košarkaša i dugogodišnjeg trenera „Vojvodine” i „Spartaka”, Filipa Soceka, koji je danas predstavljen na konferenciji za medije.

– Zahvalio bih se na dosadašnjoj saradnji bivšem treneru Ivici Vukotiću. Hvala mu na radu, na požrtvovanosti, on je jednostavno osetio da u jednom trenutku ne može da promeni ništa u ekipi. U razgovoru mi je rekao da ekipa ne može da napravi veći uspeh sa njim i odlučio je da se povuče sa te pozicije – istakao je na današnjoj konferenciji direktor Košarkaškog kluba Darko Veljović.

On je istovremeno poželeo dobrodošlicu novom treneru Filipu Soceku.

– Ovu sezonu počeo je u „Spartaku” iz Subotice, a prethodne sezone je radio u Pirotu. Sa „Vojvodinom” je ušao u veći rang. Naša želja je da u narednjih deset kola postignemo što bolji rezulat, da u tom period vidimo sa kojim igračima možemo da uđemo u narednu sezonu. Sve što je do nas je da mu poželimo dobrodošlicu i da mu omogućimo uslove za što bolji rad, kazao je on.

Mladi stručnjak, je svoju bogatu trenersku karijeru odlučio da nastavi u kragujevačkom „Radničkom” i već danas će se po prvi put sreo sa svojim novim timom.

– Velika mi je čast što sam dobio šansu da predvodim ovakvu ekipu kao što je „Radnički” koji ima ozbiljnu tradiciju. Pre svega, ne samo košarkaški klub, već je ovo jedno ozbiljno društvo i velika je odgovornost samim tim predvoditi ovakvu ekipu. Konkretno, što se tiče ekipe, većinu igrača poznajem, nisam ni sa jednim direktno sarađivao. Znam ih sve od ranije, ligu dosta dobro poznajem, tako da mislim da ćemo u narednom periodu uspeti da se konsolidujemo i pre svega ostvarimo trenutno primarni cilj, a to je opstanak. Ovo su stvarno dobri igrači i Ivica je to dobro posložio, hvala mu na tome – rekao je novi trener.

On smatra da mu je njegov prethodni ostavio dosta dobru ekipu, dobro utreniranu, ali naravno čim se veže više poraza, igrači se mentalno poljuljaju i izgube neko samopouzdanje.

– Oni nisu zaboravili da igraju, pre svega Raško Katić i Đerasimović su ozbiljni igrači sa ozbiljnim karijerama. Samo malo da se stvari poslože i mišljenja sam da će sve biti kako treba i već od sutra, zašto da ne, da iznenadimo „Mladost” u Zemunu. To je ozbiljna ekipa, ali niko nam ne da za pravo da se nenadamo pobedi. Mislim da ova ekipa može i mora da izbori opstanak – izjavio je danas Filip Socek, prvi trener „Radničkog” .

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari