Finale zavisi od Luke Jovića 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Za britanske i nemačke medije ne postoji dilema da će igra Luka Jovića za Ajntraht na revanš meču polufinala Lige Evrope protiv Čelsija verovatno biti presudna da li će klub iz Frankfurta ući u finale.

Srpski napadač postigao je glavom vodeći gol za Ajntraht protiv Čelsija (1:1) i uz Filipa Kostića bio među najboljim igračima utakmice.

– Moram da kažem da je njegov gol glavom jedan od najboljih golova glavom u sezoni. Izgleda lako, ali nije. To je bio jedini način na koji je mogao da postigne gol. Uradio je to skoro kao Širer – rekao je za britanske medije bivši reprezentativac Engleske Glen Hodl.

Dnevnik „Miror“ konstatuje da će glavni zadatak menadžera Čelsija Mauricio Sari u revanšu biti da smisli kako da njegova odbrana zaustavi Jovića. List navodi da se Ajntraht pokazao podjednako opasnim za protivnike i na gostujućem terenu, a da je upravo Jović sa svojom brzinom „najbolji kada njegova ekipa igra na kontranapade“.

– Moraćemo da budemo pažljivi u revanšu jer Ajntraht je veoma opasan tim. Posebno je opasan sa Jovićem napred. Videli smo da je njemu dovoljan samo jedan trenutak nepažnje. Dinamična su ekipa i vrlo agresivna, tako da ništa nije rešeno uoči revanša u Londonu – rekao je menadžer Čelsija Mauricio Sari.

Italijan je istakao da ga je rezultat u Frankfurtu više obradovao od igre.

– Počeli smo da igramo tek posle 25 minuta, kada smo primili gol. U drugom poluvremenu smo bili veoma dobri tih 35 minuta i mislim da smo zaslužili pobedu. Promenili smo pristup igri i to je donelo poboljšanje. Protiv ovakvih rivala koji čekaju kontre moramo mnogo više da igramo. Ali i ovako smo zaslužili drugi gol. Imali smo tri ili četiri šanse. Na kraju 1:1 nije loše s obzirom na to da smo gubili do poluvremena – dodao je Sari.

Arsenal je protiv Valensije (3:1) obavio veliki posao, pa na gostovanje u Španiju sledećeg četvrtka odlazi sa dva gola prednosti. Dvostruki strelac za „tobdžije“ Aleksandar Lakazet tvrdi da je njegov tim pokazao da je psihološki jako stabilan, te da zbog toga ne sumnja da će londonska ekipa proći u finale koje se 29. maja igra u Bakuu (Azerbejdžan).

– Nije delovalo da ćemo uspeti da se vratimo u meč posle vodećeg gola koji je za Valensiju dao Dijakabi. Međutim, već u narednih deset minuta preokrenuli smo i pokazali da smo bolji. Na kraju je rezultat 3:1 realan i daje nam odličnu prednost pred revanš. Mislim da tamo treba da odigramo isto ovako i da u tom slučaju nema razloga da se plašimo da li ćemo proći u finale – zaključio je Lakazet.

Hargrivs: Luka sam sebi diže cenu

Bivši fudbaler Mančester junajteda Oven Hargrivs istakao je da je Luka Jović igrač koji „sam sebi diže cenu“.

– Na početku sezone vredeo je na tržištu oko šest miliona. Onda je sam sebi digao cenu deset puta. Mislim da posle gola Čelsiju vredi za bar još deset miliona više. Dati 26 golova u sezoni sa samo 21 godinom nije mala stvar. Ne pamtim da sam u karijeri video da neki igrač toliko brzo napreduje kao on – rekao je Hargrivs.

Polufinale Lige Evrope

Arsenal – Valensija 3:1

Ajntraht – Čelsi 1:1

revanši 9. maja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari