FMP gurnuo Partizan na Zvezdu 1Foto: STARSPORT (arhivska fotografija)

Formalan meč i očekivano poigravanje sa Vrščanima u Banatu u pretposlednjem kolu ništa nije značilo košarkašima Partizana u rezultatskom smislu – 59:108 (rekordna pobeda ove sezone), s obzirom na to da su prethodno igrači FMP pobedom nad Dinamikom na Dorćolu izvesno overili prvo mesto u grupi B (70:82).

Poraz u Železniku pre dva kola od pet razlike imaće za crno-bele težinu potencijalnog susreta sa košarkašima Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa i prednost domaćeg terena večitog rivala.

FMP je za potvrdu liderske pozicije pred doigravanje preostalo da u poslednjem kolu, u sredu, pobedi Vršac u Železniku, kome su se pak kockice tako poklopile (Metalac izgubio od Vojvodine) da je uprkos debaklu od Partizana već obezbedio plasmana u plej-of. Ako ne bude senzacija, u četvrtfinalu plej-ofa trebalo bi da se sastanu: FMP – Zlatibor (ili Mega), Partizan – Mega (ili Zlatibor), Borac Čačak – Dinamik i Crvena zvezda – Vršac. “Panteri” su na Dorćolu imali čak petoricu dvocifreni, među kojima je najefikasniji bio Pot (21p), a dobro su se pokazali i Apić 16 (7sk, 3as), Simanić 15 (5sk), Jeremić 12, Nenadić 11 (9sk, 4as, 2ukr, 4izg)…Na poraženoj strani istakli su se Krstić (17p) i Rakićević (16p, 7as). U ubedljivoj pobedi, ali i utešnoj, najefikasniji u redovima Partizana bili su: Vanja Marinković (16p), Vilijams Gos (15p, 10as), Amida Brajma dodao je 14 uz tri blokade, a Đorđe Gagić 12. na poraženoj strani najbolji je bio Stefan Đorđević (20p), talentovani krilni centar na pozajmici iz Crvene zvezde.

Zvezdi tripla kruna

Trijumfom nad ekipom Mladosti iz Zemuna pioniri Crvene zvezde osvojili su u nedelju prvenstvo Srbije (86:71). Time su crveno-beli kompletirali titule u sve tri mlađe kategorije ove sezone (juniori, kadeti, pioniri) i time pokazali da se najbolje sa mladim igračima radi na Malom Kalemegdanu. Zasluge za sjajan rezultat zaslužuju treneri svih mlađih kategorija, na čelu sa predsednikom Nebojšom Čovićem, koji nije propustio nijedan meč tokom takmičarske godine. U pionirima Zvezde briljirao je na čitavom turniru Filip Branković, koji je u finalu ubacio 25 poena, a odlični su bili Miletić (17p), Dobrić (13p), Topalović (11p) i Vukas sa 14 poena, 11 skokova i osam asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari