Francuska svetski prvak u fudbalu

Ostavite komentar


  1. Francuzi su citavu deceniju iznad svih, ali su tek sada ubrali plod svog nou-haua u fudbalu, koji su pre par decenija lansirali preko elitnih fudbalskih akademija. I niko nijje mogao biti bolji od njih pa ni Hrvati, koji su imali veliku igru, ali ne toliko velikih igraca kao Francuzi. Mozda samo Brazilci, ali nije im bila sudbina da se sretnu u finalu.I zato ne stoji tvrdnja komentatora RTS-a, koji je izvestavao sa utakmice, da pobednici Mundijala nisu imali bolju igru od rivala, jer su Francuzi igrali taman toliko koliko im je bilo potrebno da osvoje pehar, sto govore i cetiri gola koje su dali u maniru Brazilaca. U jednom trenutku utakmice, i ako su mogli da daju jos neki gol stali su i poceli da se igraju sa Hrvatima, kao Brazilci s nama. Takodje vazan pokazatelj je i cinjenica da su Hrvati do finala dolazili igrajuci iz utakmice u utakmicu po 120 minuta, dok su Francuzi sve resavali u 90 minuta, sto je odraz njihove snage, tehnike i igre. Svet je posle brazilskog stila igre dobio jedan novi, FRANCUSKI STIL, koji nije pao s neba vec su ga tamosnji fudbalaski poslenici uporno negovali svih ovih decenija. Ovaj Mundijal je pokazao da fudbalskim svetom vise ne dominiraju drzave koje imaju najacu profesionalnu ligu, mada su Englezi osvojili cetvrto mesto, vec zemlje u kojima fudbalski savez lansira tim koji pobedjuje bez obzira na igrace koji mozda ne igraju u prvom esalonu Premijer i Bundes lige ili spanskoj Premijeri, i ne kite se stomilionskim transferima. Poruka je da fudbal nije samo jednostavna igra vec i ozbiljan posao koji se mora usavrsavati i mnogo, mnogo raditi. To bi trebalo da shvate i nasi sportski i politicki celnici koji rade po principu „zapocni posao, prodaj ocekivanja i u…. stvar“, jer znas da te niko nece pozvati na odgovornost.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.